Blogi

Vahingot eivät lomaile – Varaudu vahinkoihin myös kesälomakaudella

28.05.2024

Vahinkoalttius kasvaa aktiivisuuden kasvaessa

Mitä enemmän touhuaa, sitä todennäköisemmin sattuu myös vahinko. Kesän aikana sattuukin paljon henkilövahinkoja niin työmaalla kuin lomailijoidenkin parissa.

Työmaalla sattuvat vahingot ovat useimmiten tavanomaisia vahinkoja, joita sattuu työn ohessa ympäri vuotta. Oman lisänsä kesään tuovat kuitenkin työtehtäviin vielä tottumattomat kesätyöntekijät, jotka eivät välttämättä vielä muista huomioida kaikkia työturvallisuuteen liittyviä seikkoja, sekä toisinaan korkeiksikin nousevat lämpötilat, jotka saattavat saada kokeneenkin konkarin pökerryksiin.

Lomalla ihmisten aktiivisuus usein kasvaa, ja lomapuuhiksi valikoituvat milloin erilaiset pihatyöt, milloin jokin hupiaktiviteetti. Aktiivisuuden kasvaessa myös tapaturmariski kasvaa. Lomien aikana sattuukin sekä isompia että pienempiä tapaturmia. Joskus tapaturman aiheuttamasta vahingosta selvitään jo päivässä tai parissa, mutta toisinaan tapaturma saattaa jopa viivästyttää työntekijän lomalta töihin paluuta.

Erilaisten tapaturmien varalta yrityksellä on oltava tapaturmavakuutus. Lakisääteinen tapaturmavakuutus tuo turvaa työmaalla sattuneiden vahinkojen varalle, mutta on hyvä harkita myös vapaa-ajan kattavaa tapaturmavakuutusta, jotta työntekijöilläsi on turvaa myös työaikansa ulkopuolella. Mikäli työntekijöilleen haluaa tarjota vielä erityistä lisäturvaa hoitokustannusten varalle, voi olla hyvä pohtia sairauskuluvakuutuksen mahdollisuutta.

Omaisuudesta huolehtiminen unohtuu lomapuuhien keskellä

Kesäisin lomailijoiden parissa sattuu myös paljon omaisuusvahinkoja. Erilaisia mökkipelejä pelatessa tai vaikka piknikistä nauttiessa ei aina muista huolehtia omaisuudestaan. Puhelin on yksi erityisen tapaturmille altis omaisuudenosa. Puhelin saattaa unohtua terassin pöydälle ja kastua seuraavassa sateessa, se saattaa pudota shortsien pienistä taskuista asfaltille rikkoen näytön lasin, tai puhelin saattaa livetä sormista ja pudota järveen juuri kauniita lumpeita kuvatessasi. Yleensä tällaiset vahingot menevät työntekijän omaan piikkiin ja korvataan esimerkiksi koti- tai matkavakuutuksesta, mutta mikäli työntekijäsi käytössä on työsuhdepuhelin, saatat haluta varmistaa, että rikkoutuneesta puhelimesta saadaan korvaus korvausehtojen täyttyessä.

Vahinkoja sattuu myös, kun ketään ei ole paikalla

Lomaileeko koko henkilökuntasi jonain tiettynä kesäkuukautena jättäen toimiston tai muun työtilan kokonaan tyhjilleen? Muistitko varmasti lähtiessäsi sulkea jokaisen ikkunan ja lukita jokaisen oven? Silloin kun ketään ei ole paikalla, saattavat varkaat ottaa tilaisuudesta hyödyn irti. Ja entäs toimiston astiapesukoneen hana? Muistitko sulkea sen viimeisen koneellisen jälkeen? Koskaan ei voi olla täysin varma, milloin rakennuksen putket sanovat sopimuksensa irti aiheuttaen vesivahingon kenenkään olematta asiaa huomaamassa. Ja entäs se vanha kahvinkeitin? Muistiko kukaan sammuttaa siitä virtaa? Saattaisiko se kuumuessaan aiheuttaa tulipalon?

Olivat uhkana sitten rosvot, putkistot tai erinäiset uudet ja vanhat laitteet, kannattaa omaisuus aina vakuuttaa omaisuusvakuutuksella, ja rakennus kiinteistövakuutuksella, mikäli satut omistamaan kiinteistön itse. Vakuutukset korvaavat jo sattuneen vahingon, mutta muistutamme myös ennakoinnin merkitystä erilaisten uhkien varalta!

Lomasäät eivät ole aina suotuisat

Mitä, voiko hyvät lomasäät taata vakuutuksen avulla? Valitettavasti aivan niin pitkälle vakuutuksetkaan eivät yllä, mutta vakuutukset voivat kuitenkin tuoda omanlaistaan turvaa haastavien sääolosuhteiden varalle. Kesäisin näemme toisinaan rankkoja sateita, hurjia ukkomyrskyjä, sekä kovia tuulisia päiviä. Äärimmäiset sääolosuhteet aiheuttavat usein vahinkoja erityisesti omaisuudelle.

  • Rankat sateet aiheuttavat helposti tulvia, jotka saattavat valua esimerkiksi ulkohalleihin pilaten hallissa säilytetyn tavaran.
  • Ukkoset taas saattavat rikkoa esimerkiksi sähkölaitteita, joiden johtoja kukaan ei ole hoksannut irrottaa.
  • Kovalla tuulella taas saattavat ulos unohtuneen kevyemmät esineet lennellä kadoksiin tai rikkoa edelleen muuta omaisuutta, tai pehmeä maa saattaa antaa periksi tuulen riepottaman puun alla, saaden puun kaatumaan ja saamaan allaan tuhoa aikaan.

Vaikka säitä eivät vakuutusyhtiöt voikaan vakuuttaa, voidaan sään aiheuttamat vahingot sisällyttää osaksi omaisuus-, kiinteistö- ja kaskovakuutuksia.

Älä unohda matkavakuutusta!

Oletko sinä tai työntekijäsi lähdössä matkalle? Onko matkalle lähtijällä jo henkilökohtainen tai työpaikan tarjoama matkavakuutus? Matkailijan on ehdottoman tärkeää huolehtia, että hänellä on voimassa oleva matkavakuutus viimeistään matkan ensimmäisenä päivänä, ellei jopa jo aiemmin. Työnantajana sinun voi olla hyvä varmistaa työntekijöidesi matkavakuutuksen tila, jotta ikävät matkalla sattuvat tapaturmat haittaisivat loman jälkeistä töihinpaluuta mahdollisimman vähän. Lisää tietoa matkavakuutuksesta voit lukea klikkaamalla TÄSTÄ.

Brokerlink auttaa sinua lomakauden vahinkojen kanssa

Jotta asiat hoituisivat mahdollisimman vaivattomasti sekä lomasi aikana että yleisesti kiireisen yrittäjän arjessa, kannattaa sinun ulkoistaa vakuutusasiasi vakuutusmeklarille. Brokerlink Oy tarjoaa osana vakuutusmeklaripalveluitaan vakuutusten hoitopalvelua. Vakuutusten hoitopalvelumme ansiosta siirrät kaikki yrityksesi vakuutusasiat Brokerlinkin hoidettaviksi, esimerkiksi vahinkoilmoitusten tekemisen.

Mikäli esimerkiksi työntekijällesi sattuu vahinko lomasi aikana, et välttämättä halua alkaa hoitaa vahinkoon liittyviä asioita kesken lomailun. Brokerlink hoitaa kuitenkin kaiken puolestasi. Ohjeista työntekijöitäsi etukäteen olemaan vahingon sattuessa yhteydessä Brokerlinkin asiantuntijoihin, niin me teemme vahinkoilmoituksen yhdessä työntekijäsi kanssa. Tämä säästää paitsi sinun aikaasi, tietävät vakuutusalan ammattilaisemme myös, mitä vahinkoilmoitukseen kannattaa kirjata, jotta vahinko varmasti korvataan asianmukaisesti.

Vahinkoilmoitusten täytön lisäksi vakuutusten hoitopalveluumme kuuluu muun muassa:

  • Vakuutuslaskujesi ja -asiakirjojesi tarkastus ja tarvittaessa korjaus
  • Vuosittainen vakuutusturva-analyysi
  • Vakuutusten nopea voimaansaatto ja tarvittaessa irtisanominen
  • Yleinen ohjeistus vakuutusasioissasi.

Kiinnostuitko palvelustamme?

Pyydä tarkempaa esittelyä asiantuntijoiltamme! Kaikki yhteystietomme löydät klikkaamalla TÄSTÄ!

Rentouttavaa lomakautta toivottaen

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi