Blogi

Matkavakuutus

30.05.2022

Mitä matkavakuutus kattaa?

Matkavakuutuksen tarkka kattavuus riippuu aina valitusta vakuutusyhtiöstä ja sen määrittelemästä turvatasosta. Yleisiä matkavakuutuksen kattamia asioita ovat kuitenkin muun muassa:

  • Lääkärikäynnit matkan aikana
  • Ambulanssilennot Suomeen hätätapauksissa
  • Liikuntavammojen hoito matkan aikana
  • Matkan peruuntuminen tai keskeytyminen
  • Lasten lääkärikäynnit matkan aikana (jos sisällytetty vanhemman matkavakuutukseen)

Matkavakuutus tuo turvaa pääasiassa erilaisten sairastumisten, loukkaantumisten ja matkan estymien varalle. Jotkin matkavakuutukset saattavat kattaa myös muun muassa koronavirukseen liittyviä karanteenijaksoja erikseen rajatuissa matkakohteissa. Erilliset kattavuudet on kuitenkin hyvä tarkistaa suoraan vakuutusyhtiöstä tai vakuutusasioitasi hoitavalta vakuutusmeklarilta, sillä erityisesti koronavirukseen liittyvissä turvatasoissa saattaa olla suurta vaihtelua eri vakuutusyhtiöiden välillä.

Lisäksi matkan turvaksi on saatavissa erillinen matkatavaravakuutus, joka tuo turvaa matkatavaroillesi rikkoutumisen ja varkauden varalle. Lisäksi matkatavaravakuutus sisältää usein oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen mahdollisten oikeudenkäyntikulujen ja ulkopuolisille aiheutuvien vahinkojen varalta.

 

Onko matkavakuutuksesta hyötyä?

On aina toivottavaa, ettei matkalla satu mitään ikävää, eikä matkavakuutusta siten tarvitse hyödyntää. Matkavakuutus on kuitenkin hyvä olla varalla, mikäli jotain sattuu varovaisuudesta huolimatta. Matkavakuutus on hyvä olla matkustaessasi Suomen rajojen sisällä, mutta erityisen tärkeää se on olla matkustaessasi ulkomailla.

Suomessa olemme tottuneet suhteellisen edullisiin terveydenhoitokustannuksiin, emmekä tule helposti ajatelleeksi millainen lasku meitä odottaa joutuessamme päivystyskäynnille ulkomaanmatkoilla. Terveydenhoidon kustannukset vaihtelevat maittain, mutta on hyvin yleistä, että hinta kipuaa satasista aina tuhansiin euroihin. Erityisen kalliiksi kustannukset nousevat, mikäli tilanne vaatii ambulanssilentoa takaisin Suomeen. Tällöin hinta kipuaa helposti kymmeniin tuhansiin, ja pahimmillaan jopa yli sadantuhannen.

 

Jatkuva vai määräaikainen matkavakuutus?

Matkavakuutus on mahdollista valita joko jatkuvana tai määräaikaisena. Määräaikainen matkavakuutus on hyvä valinta silloin, mikäli tarvitset vakuutuksen ainoastaan yhdelle tai kahdelle tietyn ajan sisällä tehtävälle matkalle. Jatkuva matkavakuutus on hyvä valinta kuitenkin siinä vaiheessa, mikäli matkustat useamman kerran vuodessa kotimaassa tai ulkomailla. Määräaikaisen ja jatkuvan matkavakuutuksen sisältö on pääasiallisesti sama, mutta yleensä jatkuva matkavakuutus sisältää joitain etuja määräaikaiseen verrattuna. Tällaisia etuja saattavat olla muun muassa matkan peruuntumiset ja hoitokulut kotimaanmatkoilla.

 

Tarvitsetko sinä tai työntekijäsi matkavakuutuksen?

Oletko sinä tai työntekijäsi lähdössä matkalle ja tarvitsee matkavakuutuksen? Kelpaisiko apu sellaisen hankkimiseen? Brokerlink Oy on hyvä kumppani vakuutusasioidesi hoitamiseen. Brokerlinkin vakuutusten hoitopalvelun asiakkaana saat helposti ja milloin tahansa voimaan minkä tahansa tarvitsemasi vakuutuksen. Ilmoitat vain meille, minkä vakuutuksen tarvitset, ja me hoidamme vakuutuksen voimaan puolestasi.

Vakuutusten hoitopalvelu sisältää muitakin etuja kuin vain nopean ja vaivattoman vakuutusten voimaansaaton. Lisäksi Brokerlink tarkistaa puolestasi vakuutuskirjasi ja vakuutuslaskusi varmistaen, että kaikki on oikein, etkä maksa vakuutuksistasi vahingossakaan väärää summaa. Teemme apunasi myös kaikki eteen tulevat vahinkoilmoitukset, varmistaen että saat taatusti korvauksen sattuneista vahingoista. Lisäksi palveluun kuuluu vuotuinen vakuutusturva-analyysi, jonka avulla voit olla varma, että vakuutuksesi ovat ajan tasalla.

Kiinnostuitko hoitoasiakkuudesta Brokerlinkillä?

Ota yhteyttä Juhani Matilaan, tai keneen tahansa asiantuntijaamme!

Juhani Matila: 044 238 3616 / juhani.matila@brokerlink.fi

Löydät kaikki yhteystietomme klikkaamalla TÄSTÄ

 

Turvallisia reissuhetkiä sinulle toivottaen

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi