Blogi

Ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari Jarno Saarisesta kansainvälinen draamasarja - Brokerlink mukana vastaamassa tuotannon vakuutuksista

24.10.2022

Ride Out – Aikamatka suomalaislegendan menestykseen

Brokerlink Oy saa jälleen ylpeänä esitellä merkittävän tuotantoprojektin, jonka vakuuttamisessa olemme saaneet olla mukana. Funfar Oy lähtee tuottamaan kuusiosaista kansainvälistä draamasarjaa suomalaisesta ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarisesta. Sarjan ohjaa ruotsalainen Simon Kaijser ja sen on käsikirjoittanut Sami Keski-Vähälä, yksi Funfarin kolmesta osakkaasta.

Sarjassa nähdään itse Saarisen lisäksi muita sekä todellisia että osin fiktiivisiä hahmoja. Jarno Saarisen roolissa nähdään Tom Rejström ja Saarisen vaimon, Soilin, roolissa Saana Koivisto. Myös Ville Myllyrinne, toinen Funfarin kolmesta osakkaasta, esiintyy sarjassa hahmona, joka on luotu useaa Saarisen elämässä vaikuttanutta todellista henkilöä yhdistellen.

Sarjan tapahtumien sijoittuessa 50 vuoden taakse 70-luvulle, kohtaa tuotanto haasteensa: Kuinka luoda 70-luku uudelleen 2020-luvulla. Maailma on muuttunut paljon 50 vuoden aikana, jolloin lavasteet ja puvustus on hiottava tarkoin 70-luvun tyyliä mukaillen. Puhumattakaan sitten kuvauksissa tarvittavista 70-luvun moottoripyöristä, joiden jokaista käynnistymistä voidaan jo pitää Myllyrinteen mukaan onnistumisena. Sarjan budjetiksi on arvioitu jopa 10 miljoonaa euroa, joka on Suomen mittapuulla poikkeuksellinen summa tuotannolle.

Jarno Saarinen oli ensimmäinen suomalainen, joka voitti ratamoottoripyöräilyn soololuokkien maailmanmestaruuden, vuonna 1972. Saarinen oli tunnettu siitä, että hän huolsi ja viritti moottoripyöränsä itse, ennen kuin liittyi Yamahan talliin vuonna 1973. Saarinen ehti voittaa Yamahan riveissä peräti viisi perättäistä GP-kisaa, mutta kuoli samana vuonna onnettomuudessa Monzan kisaradalla.

 

Funfar Oy

Funfar Oy on Helsinkiläinen tuotantoyhtiö, joka tuottaa sekä elokuvia että sarjoja. Yhtiön tuotannoissa yhdistyvät kansainvälisistä tuotannoista saadut opit, sekä suomalainen osaaminen. Funfarin ovat perustaneet Sami Keski-Vähälä, Ville Myllyrinne ja Timo Vierimaa.

 

Brokerlink Oy – Vakuutusmeklaripalvelu tuotantoprojekteille

Brokerlink Oy:n eräs erikoisuuksista on sen erikoistuminen erilaisten tuotantoprojektien vakuuttamiseen. Brokerlink on auttanut vakuuttamaan jo useita televisiosta ja valkokankailta tuttuja tuotantoprojekteja, kuten jutussa mainitun Funfarin Ride Out -televisiosarjan sekä Film Service Finlandin What Remains -elokuvan.

Erityistä suojaa tuotantoprojekteille pyrimme takaamaan audiovisuaalisen tuotannon keskeytysvakuutuksella sekä Error & Omissions -vakuutuksella. Keskeytysvakuutus luo projekteille turvaa tilanteissa, joissa tuotantoprojekti keskeytyy syystä tai toisesta. Yleisiä keskeytymissyitä ovat muun muassa tarvittavan kaluston yllättävä rikkoutuminen tai merkittävässä roolissa toimivan henkilön sairastuminen tai loukkaantuminen. Keskeytysvakuutus pitää tällöin huolen, että koko projekti ei kaadu keskeytykseen, vaan projektia päästään jatkamaan mahdollisimman nopeasti ilman liiallisuuksiin kasvavia lisäkustannuksia.

 

Vakuutukset kuntoon sinunkin tuotantoprojektillesi?

Ota yhteyttä vakuutusmeklari Manu Matilaan ja kysy lisää palveluistamme!

manu.matila@brokerlink.fi / 050 378 9263

Kaikki yhteystiedot löydät klikkaamalla TÄSTÄ.

Halutessasi voit myös tutustua lisää yritykseemme ja palveluihimme kotisivuillamme.

Tuotantosi turvaten

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi