Blogi

Miksi yrityksen kannattaa kilpailuttaa vakuutukset Brokerlinkin vakuutusmeklarilla?

15.02.2023

Brokerlinkin vakuutusmeklarit ovat vakuutusalan keihään terävintä kärkeä. Vakuutusmeklari tuntee lähes kaikkien vakuutusyhtiöiden vakuutusten erityispiirteet ja eri toimialojen yritysten riskit. Kun yritys käyttää Brokerlinkin vakuutusmeklaripalveluita, vain kylmät faktat ratkaisevat voittajan.

Yrityksen kilpailuttaessa vakuutukset Brokerlinkin vakuutusmeklarilla, yrittäjä säästää valtavasti aikaa. Homma lähtee käyntiin siten, että yrittäjä e-allekirjoittaa kilpailutusvaltakirjan ja toimeksiantosopimuksen. Tämän jälkeen Brokerlinkin vakuutusmeklari tilaa yrityksen vakuutus-, vahinko- ja maksutiedot ja analysoi yrityksen vakuutukset tarkasti. Seuraavaksi analyysi käydään yrittäjän kanssa läpi; tässä vaiheessa paljastuu usein puutteita. Yleisimpiä puutteita ovat mm.:

  • Usein kuljetusalan yrityksellä ei ole rengasvarastoa erikseen vakuutettuna; palotilanteessa voi olla, että jokaisesta palaneesta rengassarjasta vähennetään kyseisen ajoneuvon kaskon omavastuu ja näin esimerkiksi 60 000 euron palaneesta rengasvarastosta saa korvauksia muutamia satasia.
  • Liikevaihto on vastuuvakuutuksessa huomattavasti oikeaa pienempi vastuuvakuutuksessa -mikäli liikevaihto on yli 20 % pielessä, vahinkotilanteessa korvaukset leikkautuvat alivakuutuksen suhteessa.
  • Vastuuvakuutuksen voimassaoloalue on Eurooppa ja yrityksellä on liiketoimintaa USAssa.
  • Kiinteistöille on tehty vakuutukset kauan sitten, sen jälkeen on laajennettu kiinteistöä esimerkiksi 400 m2 ja lisäys on unohtunut vakuuttaa.

Analyysivaiheessa ilmenneet puutteet korjataan ja analyysistä muodostuu tarjouspyyntö. Samalla Brokerlinkin vakuutusmeklari ehdottaa yrityksen riskit huomioiden parannuksia, esimerkiksi omavastuiden pienennyksiä, oikeusturvavakuutuksen korvausmäärän nostamista, cybervakuutusta ja sairaskuluvakuutuksia. Mikäli yrityksellä on vanhoja maksuhäiriömerkintöjä, tai muita huomioitavia asioita, nämä selvitetään ja esitetään vakuutusyhtiöille.

Tähän mennessä yrittäjällä on mennyt aikaa kilpailutusprosessiin noin 30 – 60 minuuttia. Seuraavaksi Brokerlinkin vakuutusmeklari lähettää tarjouspyynnön ja vahinkotilastot valtakirjan ohella vakuutusyhtiöihin ja antaa 21 vuorokautta aikaa esittää lisäkysymyksiä ja tehdä tarjoukset. Seuraavaksi Brokerlinkin vakuutusmeklarilla alkaa useita työpäiviä kestävä vakuutusvertailuvaihe. Vertailussa tuodaan selkeästi ilmi vakuutuslajeittain vakuutusyhtiökohtaiset erot ja hinnat. Tärkeimmät suojeluohjeet ja rajoitukset listataan helposti ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi.

Seuraavaksi Brokerlinkin vakuutusmeklari käy loppupalaverissa läpi vakuutusvertailun yrittäjän kanssa. Tähän kuluu aikaa 30 – 60 minuuttia. Voittaja ei useinkaan ole halvin vaihtoehto vaan puntarissa painaa säästön lisäksi vakuutusturva. Brokerlinkin vakuutusmeklari antaa oman suosituksensa yrittäjälle. Kun uusi vakuutusyhtiö on valittu, Brokerlinkin vakuutusmeklari onnittelee voittajaa kaupoista ja saattaa voimaan uudet vakuutukset yhteistyössä vakuutusyhtiön meklaripalveluiden kanssa. Tämän jälkeen Brokerlinkin vakuutusmeklari irtisanoo vanhat vakuutukset.

Usein seuraava vaihe on vakuutustenhoitosopimuksen solmiminen. Yrittäjä on huomannut kilpailutusprosessissa säästyneen valtavasti rahaa ajansäästön muodossa ja haluaa jatkossakin keskittyä ydinbusinekseensa. Vakuutustenhoitosopimuksella Brokerlinkin vakuutusmeklarit hoitavat kaikki vakuutuksiin liittyvät asiat, mm. vahinkoprosessien hoidon alusta loppuun saakka, vakuutustietojen ylläpidon ja laskujen tarkastamisen.

Brokerlinkin hinnoittelu on erittäin asiakasystävällinen. Kilpailutus maksaa 50 % saavutetusta säästöstä. Mikäli säästöä ei tule, ei tule laskuakaan.

Referensseinä mm. Hullu Poro Oy, säästöä 22 %, VP Purku Oy, säästöä 48,4 %, Kuusamon LVI Palvelu Oy säästö 53 %. Jokainen yritys sai säästön lisäksi parannuksia vakuutusturvaansa ja Brokerlink hoitaa yritysten vakuutusasiat.

Brokerlink Oy

Juhani Matila

 

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi