Blogi

Yrittäjä! Säästä aikaa ja rahaa ajoneuvovahingon sattuessa

25.01.2021

Kuinka ehkäistä ajoneuvovahinkoja? Entä kuinka päästä helpommalla ajoneuvovahinkotilanteessa?

 

Ajoneuvovahingot ovat melko yleisiä etenkin tällä säällä. Vahinko voi sattua vaikka olisit kuinka huolellinen. Keskimäärin ajoneuvovahinkoja sattuu 18 – 24 vuotiaille enemmän kuin sitä vanhemmille. Jopa puolet enemmän. Kuitenkin alle 24 vuotiaille naisille sattuu ajoneuvovahinkoja huomattavasti vähemmän kuin miehille.

 

Milloin vahinkoja sattuu? Suurta tilastollista eroa eri kuukausien välillä ei ole, mutta eniten vahinkoja sattuu Marras- Maaliskuussa. Viikonpäivistä lauantaisin ja sunnuntaisin vahinkoja sattuu vähiten ja perjantaina eniten. Sen sijaan ilkivaltavahinkoja ajoneuvoille sattuu eniten perjantaisin ja lauantaisin.

 

Tilastollisesti voit ”taistella tilastoja vastaan” kun olet erityisen huolellinen liikenteessä, varsinkin jos olet 18 – 24 mies, ajat perjantaina työ- tai vapaa-ajan ajoa, Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Rovaniemellä tai Oulussa, kyseisissä kasvukeskuksissa tapahtuu tilastollisesti eniten kolareita. Mitä muuta voi tehdä?

 

Ajoonlähtötarkastus! Se minkä jokainen intin käynyt, kuljettajakoulutuksen läpäissyt henkilö varmasti muistaa, on syytä tehdä joka kerta myös siviilissä! Aika moni pikku kolhu etenkin parkkialueella on ehkäistävissä tarkastuksella.

 

Ennen kuin lähdet ajamaan, varsinkin esimerkiksi Helsingistä Rukalle, on syytä tarkastaa:

 

  • renkaat
  • nesteet (etenkin lasinpesuneste)
  • pyyhkimien toimivuus
  • jarrujen toimivuus
  • ajoneuvon yleinen kunto kiertämällä koko ajoneuvo

 

Brokerlinkin asiakkaiden ajoneuvovahingoista aika moni olisi jäänyt tapahtumatta ajoneuvon ympäri kiertämällä! Muistapa siis jatkossa!

 

Kuinka pääset vahinkotilanteessa helpommalla? Ilman useita puhelinsoittoja ja maileja omaan vakuutusyhtiöön, vastapuolen vakuutusyhtiöön, vastapuolelle jne.? Siihen on kaksi helppoa ratkaisua. 1. Pyydä meiltä tulostettava ajoneuvovahinkolomake ja kuljettaja täyttää sen vahinkopaikalla ja toimitat lomakkeen vakuutusyhtiöösi tai 2. Tule meidän hoitoasiakkaaksi ja me hoidamme homman puolestasi!

 

Pyydä ajoneuvovahinkolomake tai lisätietoja hoitoasiakkuudesta suoraan vakuutusmeklari Manu Matilalta: manu.matila@brokerlink.fi

 

Kaipaatko apua jossain muussa yrityksen vakuutuksiin liittyvässä ongelmassa? Aiheuttaako hinnan korotukset harmaita hiuksia? Ei huolta, ota yhteyttä Brokerlink Oy:n asiantunteviin vakuutusmeklareihin!

 

Hyviä linkkejä:

Ifin ajoneuvovahinkotilastot

Lisää vahinkotilastoja

Ajoonlähtötarkastus

 

 

Turvallistaa matkaa toivottaa,

Vakuutusmeklari Juhani Matila

juhani.matila@brokerlink.fi

Blogikirjoituksen kuva

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi