Blogi

Vakuutusten kilpailutus voi auttaa tiukassa taloudellisessa tilanteessa

09.04.2024

Vakuutusmaksuissa voi olla ylimääräistä jopa tuhansia euroja

Vakuutusten hinnat vaihtelevat vakuutusyhtiöittäin. Vakuutuksia hankkiessa on kannattavaa vertailla, mistä yhtiöstä löytää tarvitsemansa vakuutukset parhaaseen hintaan. Nopeasti ajateltuna tehtävä saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta tämä ei ole aivan koko totuus.

Vakuutuksia vertaillessa ei riitä, että vertailee ainoastaan vakuutusten hintoja eri vakuutusyhtiöiden välillä. Vaikka vertailtavat vakuutukset olisivat nimellisesti samoja, saattaa vakuutusten sisältö vaihdella suuresti yhtiöiden välillä. Nämä erot saattavat vaikuttaa merkittävästi vakuutustesi turvatasoon. Vakuutusta valitessa on tärkeää tiedostaa yrityksen ja sen toiminnan kannalta merkittävimmät uhat ja vertailla kunkin vakuutusyhtiön tarjoamaa turvaa arvioituihin riskeihin. Vakuutuksia vertaillessa on myös tunnettava vakuutusalan kieltä, joka saattaa vaihdella sanastoltaan ja merkityksiltään vakuutusyhtiöittäin. Koska vakuutusten vertailu vaatii paljon vakuutusalan tietämystä, on vakuutukset suositeltavaa kilpailuttaa vakuutusmeklarin palveluita hyödyntäen.

Vakuutusmeklari kilpailuttaa yritysten vakuutukset pyytäen tarjoukset kaikista saatavilla olevista vakuutusyhtiöistä, tai asiakkaan toiveisiin perustuvin rajauksin. Koska vakuutusmeklari on vakuutusalan ammattilainen, joka tuntee vakuutukset ja niiden hintatasot kuin omat taskunsa, saa vakuutusmeklari usein paremmat tarjoukset kuin asiakas itse voisi saada. Vakuutusmeklarin järjestämä kilpailutilanne vakuutusyhtiöiden välillä saa myös vakuutusyhtiöt kilpailemaan asiakkaasta tarjoamalla toinen toisiaan parempia vakuutusratkaisuja. Kilpailutuksen tuloksena saavutettu säästösumma riippuu aina yrityksen vakuutusmaksujen suuruudesta. Jos yrityksen vakuutusmaksut ovat alkujaankin suhteellisen pienet, saadaan säästöä aikaan usein silti satoja euroja. Vakuutusmaksujen ollessa suuremmat, ovat kilpailutuksella saavutetut säästöt usein tuhansia euroja.

 

Vakuutusten kilpailutus laittaa vakuutuksesi ajan tasalle

Vakuutusten kilpailutuksen päätavoite on yleensä saada säästöä yrityksen vakuutusmaksuihin. Säästöjen saavuttaminen ei kuitenkaan ole ainoa hyöty, joka kilpailutuksella voidaan saavuttaa. Merkittävä hyöty vakuutusten kilpailutuksessa on myös yrityksen vakuutusten ajan tasaisuuden tarkastaminen.

Vakuutusten kilpailutuksen yhteydessä vakuutusmeklari selvittää, mikä on asiakasyrityksen nykyinen vakuutusturva. Tämän lisäksi vakuutusmeklari kuitenkin kartoittaa myös, mikä on yrityksen nykyinen tilanne, ja millaisia vakuutuksia yritys tarvitsee vakuutusturvansa päivittämiseksi. Vakuutusten ajantasaisuus on tärkeää selvittää säännöllisesti, ettei mitään ole varmasti jäänyt vakuuttamatta. Pahimmassa tapauksessa vakuutusturvan riittämättömyys selviää vasta vahingon sattuessa, jolloin vakuutus ei välttämättä korvaa sattunutta vahinkoa.

 

Milloin vakuutukset kannattaa kilpailuttaa?

Vakuutukset on hyvä kilpailuttaa säännöllisesti noin 5 vuoden välein. Asennus-, rakennus- ja kuljetusaloilla kilpailutus on kuitenkin suositeltavaa tehdä jo 3 vuoden välein. Kilpailutus voi kuitenkin olla joskus tarpeen suorittaa jo aiemmin muun muassa seuraavissa tapauksissa:

  • Yrityksesi liikevaihto on kasvanut huomattavasti (viimeistään kun liikevaihto on tuplaantunut!)
  • Yrityksen toiminnassa on tapahtunut muutoksia
  • Yritys on tehnyt suuria materiaali- tai kiinteistöhankintoja.

 

Brokerlink Oy kilpailuttaa vakuutuksesi

Onko vakuutusten kilpailutus ajankohtainen sinun yrityksellesi? Mikäli vastasit kyllä, kannattaa sinun tutustua Brokerlink Oy:n vakuutusten kilpailutuspalveluun.

Brokerlink Oy:llä on laaja kokemus vakuutusten kilpailuttamisesta useilta eri toimialoilta ympäri Suomea. Brokerlink toimii aina asiakkaansa parhaaksi, pyrkien löytämään kutakin asiakasta parhaiten palvelevat vakuutusratkaisut. Tavoitteenamme on tuottaa yrittäjille säästöä vakuutusmaksuihin, vakuutusturvasta kuitenkaan koskaan tinkimättä. Vakuutusten kilpailutuksella saavutetaan keskimäärin 20-40% säästö asiakkaan vakuutusmaksuihin, ja lähes jokainen kilpailutus tuottaa myös parannuksia vakuutusturvaan.

Tässä vaiheessa saatat miettiä, kuinka palvelun ostaminen voi olla avuksi, jos yrityksen taloudellinen tilanne on tiukka. Tämäkin palvelu varmasti maksaa jotain? Brokerlink Oy perii vakuutusten kilpailutuspalvelustaan 50 % kilpailutuksella saavutetusta säästösummasta. Puolet kilpailutuksen avulla säästetystä summasta jää siis välittömästi yrityksesi omaan käyttöön. Veloittamamme maksu on kertaluontoinen, joten seuraavina vuosina säästösumma jää kokonaisuudessaan omaan käyttöösi, emmekä veloita enää lisämaksua. Mutta entä jos kilpailutus ei tuotakaan lainkaan säästöä? Maksanko silloin turhasta? Et suinkaan! Mikäli emme kykene tuottamaan kilpailutuksella säästöä vakuutusmaksuihisi, emme peri palvelustamme lainkaan maksua.

 

Oletko kiinnostunut kilpailuttamaan vakuutuksesi Brokerlinkillä?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja pyydä saada kuulla palvelustamme lisää!

Yhteystietomme löydät klikkaamalla TÄSTÄ!

Yritystoimintasi tukena

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi