Blogi

Vakuutusmeklari

10.08.2020

Mikä vakuutusmeklari?


Vakuutusmeklari on henkilö, joka kilpailuttaa vakuutuksia eri vakuutusyhtiöiden kautta ja etsii asiakkaalleen sopivimmat vakuutusratkaisut. Toisin sanoen vakuutusmeklari pyrkii saamaan asiakkaalle vakuutusturvan niin, ettei asiakas maksa tyhjästä. 

Tilannetta voisi verrata esimerkiksi hotellin vertailupalveluun, jossa asiakas kertoo millaisia ominaisuuksia hänen etsimässään hotellissa on ainakin oltava (sijainti, ilmastointi, wifi, hinta jne.), ja jonka jälkeen vertailupalvelu tarjoaa asiakkaalle parhaimmat hotellivaihtoehdot, jotka täyttävät minimissään asiakkaan toivomukset. Näin asiakas löytää nopeasti hotellin, joka sopii hänen budjetilleen ja sisältää kaikki tarvittavat mukavuudet uima-altaasta hyvään aamupalaan ja näppärään sijaintiin kaupungin kupeessa.

Parasta on, että aivan kuten hotellin vertailupalvelussa voi vertailla nopeasti useita eri vaihtoehtoja, hoitaa vakuutusmeklari vertailun alan asiantuntemuksella ja tarjoaa sinulle vain muutaman parhaimman vaihtoehdon! Näin sinun ei tarvitse käyttää aikaasi loputtamaan vertailuun, vaan voit hyödyntää vakuutusmeklarin lainsäädännöllistä asiantuntemusta eri toimialoilta. Mikäli vakuutusmeklari ei löydä sinulle parempaa sopimusta, ei hän myöskään veloita palveluistaan mitään (ainakaan Brokerlinkillä).
 

 

Mitä hyötyä yrittäjälle on vakuutusmeklarista?

Luotatko turistioppaan neuvoihin vieraassa kohteessa jos olet eksyksissä? Aivan, alansa asiantuntijoilla on vuosien kokemus alasta ja eri tilanteista, joiden pohjalta hän voi neuvoa myös sinua tilanteessa vuosien tuomalla kokemuksella ja itsevarmuudella. 


Jos turistiopas ei tietäisi varmasti sinulle parasta reittiä matkakohteeseen, hän selvittäisi sen kollegoiltaan! Vuosien työ alalla on avannut myös laajat ihmissuhteet ja verkostot, joita hän pystyy työssään hyödyntämään. Tällaisen kokemuksen kerryttämiseen menisi turistilla itsellään vuosia, eikä aikaa ole hukattavaksi, kun puhutaan lomamatkan ikimuistoisista kokemuksista ja vakuutusten myöntämästä turvasta yrittäjälle. Puhumattakaan siitä rahallisesta säästöstä, minkä vertailu asiantuntijoilla voi tuoda sinulle (Brokerlinkin asiakkaat säästävät vertailupalvelun avulla pääsääntöisesti noin 20–80 prosenttia vakuutusmaksuistaan samalla kun vakuutusturva paranee.)

 

Voiko vakuutusmeklari olla puolueellinen ja suosia jotain tiettyä vakuutusyhtiötä?

Vakuutusmeklarin palkkio perustuu Brokerlinkillä asiakkaan saavuttamaan säästöön. Mitä enemmän säästöä asiakas saa samalla tai paremmalla vakuutusturvalla, sitä suurempi on myös vakuutusmeklarin palkkio. Brokerlinkin palkkio on 50 % saavutetusta säästöstä ensimmäisen vuoden ajalta. Jos säästöä ei tule, ei tule asiakkaalle laskuakaan!


Voisiko vakuutusmeklari silti päätyä suosimaan jotain tiettyä vakuutusyhtiötä? Ei voi. Vakuutusmeklari toimii vain asiakkaansa lukuun. Vakuutusmeklarit toimivat alalla vakuutusyhtiöistä riippumattomassa roolissa, jolloin asiakkaalle tarjotut vakuutusvaihtoehdot todellakin tuovat sekä asiakkaalle että vakuutusmeklarille parhaan mahdollisen rahallisen korvauksen.

Halvin ei kuitenkaan ole aina paras. Mikäli asiakkaan vakuutusturva on tarjouksessa huonompi kuin toisen vakuutusyhtiön tarjous, vakuutusmeklari huomioi tämän ja suosittelee asiakkailleen parempaa vakuutusturvaa. Meklari toimii siis aina ennemmin asiakkaansa kuin vakuutusyhtiön puolella! Lisäksi vakuutusmeklarien ja vakuutusyhtiöiden välisen palkkiot ja bonukset ovat laittomia.

Voiko vakuutusmeklari huijata asiakastaan?

Ei voi. Vakuutusmeklaria velvoittaa lakiin kirjatut säädökset ja pykälät.

Vakuutusmeklari on opiskellut vakuutusmeklaritutkinnon, jonka toimilupa löytyy vakuutusedustajarekisteristä, jota ylläpitää ja valvoo Finanssivalvonta. Vakuutusmeklarin on siis tunnettava tarpeellinen lainsäädäntö ja hyvä vakuutusmeklaritapa alalla toimiakseen. Vakuutusmeklari tarjoaa asiakkailleen vakuutusyhtiöiden tkanssa räätälöityjä tarjouksia, joihin vakuutusmeklarit eivät kirjaa minkäänlaisia muutoksia. Vakuutusmeklarin tehtävänä on ainoastaan vertailla sopimuksia ja kilpailuttaa ne vakuutusyhtiöiden kautta, jotka tekevät lopulliset, sitovat ja kirjalliset tarjoukset sekä sopimukset.

Miksi käyttäisin vakuutusmeklaria, kun voin kilpailuttaa vakuutukseni myös itse?

Alan asiantuntijana vakuutusmeklari tietää millaisia vakuutusturvia ja hintoja vakuutusyhtiöt tarjoavat asiakkailleen eri tilanteissa. Vakuutusmeklari näkee välittömästi jos vakuutusyhtiön tarjous on huono ja näin hän siirtyy aikailematta seuraavan vakuutusyhtiön luokse. 

Myös vakuutusyhtiön virkailija tietää, että vakuutusmeklarilla on pitkä kokemus alalta ja hän tulee tarjoamaan asiakkaalleen vain parhaan ratkaisun. Jos vakuutusyhtiö haluaa pysyä kilpailussa mukana, hän tarjoaa meklarille oikeasti hyvää ja houkuttelevaa sopimusta. 

 

 

Mistä tiedän kuka vakuutusmeklari on paras?

Selvitä millaista säästöä eri vakuutusmeklarit tarjoavat ja kuinka pitkäksi aikaa vakuutusmeklarin tarjoama säästö sitoo sinua maksamaan meklarille palkkiota? 

Brokerlinkin asiakkaat säästävät noin 20-80 prosenttia vakuutusmaksuistaan ja vakuutusmeklarin palkkio on tästä summasta puolet ensimmäisen vuoden aikana. Seuraavina vuosina asiakkaan ei tarvitse maksaa Brokerlinkille palkkiota. 

Esimerkki: Jos asiakas saa Brokerlinkin kautta nykyistä paremman tai saman vakuutusturvan esimerkiksi 5000 euroa halvemmalla, ottaa Brokerlink palkkiota tästä 2500 euroa itselleen. Näin asiakkaan tekemä säästö on ensimmäisenä vuonna 2500 euroa ja seuraavana vuonna 5000 euroa. 

Asiakkaalle ei siis koidu muita maksuja kilpailutuksesta tulevien vuosien aikana.

 

Millaisia kuluja vakuutusmeklarin käyttöön liittyy?

Vakuutusmeklari toiminta on Suomessa suhteellisen uusi toimiala ja vakuutusmeklarit määrittelevät itse palkkionsa. Vakuutusmeklarin hinnoittelu perustuu siis täysin asiakkaan ja vakuutusmeklarin tekemään sopimukseen. Brokerlink Oy veloittaa asiakkaaltaan 50% saavutetusta säästöstä ensimmäisen vuoden ajalta. (kts. Esimerkki aiemman kysymyksen kohdalta.)

Tuleeko säästöä aina? Ei. Noin 10 % kilpailutuksista päätyy nollatulokseen, jolloin asiakas ei maksa euroakaan.

Kiinnostuitko vakuutusmeklarin palveluista? Kilpailuta vakuutuksesi ja hanki kattavat vakuutusturvat kauttamme nyt!

 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi