Blogi

Uusia hankintoja tai muutoksia yrityksesi toiminnassa? – Ilmoita muutokset välittömästi meklarillesi tai vakuutusyhtiöllesi!

19.01.2022

Yritykset muokkautuvat ja kehittyvät. Yrityksen toiminta saattaa laajentua, ja työn avuksi saatetaan hankkia uusia koneita ja laitteita. Toiminnan ja omaisuuden kasvaessa kasvaa myös yrityksen vakuutustarve. Jotta yrityksesi vakuutukset pysyvät varmasti ajan tasalla, on muutoksista ja uusista hankinnoista tärkeää ilmoittaa vakuutusyhtiölle. Mutta kuinka ilmoitetut tai ilmoittamatta jääneet muutokset tarkalleen vaikuttavat vakuutusasioissa? Se selviää tästä tekstistä.

 

Ilmoittamattomat muutokset ovat riski vahingon sattuessa

Vakuutuksia hankittaessa vakuutusyhtiöön toimitetaan tiedot yrityksen omaisuuden ja toiminnan kattavuudesta. Yritysten vakuutukset perustuvat suurelta osin juuri yritystoiminnan ja yritysomaisuuden arvoon ja laajuuteen. Vakuutukset säädetään kattamaan ilmoitettu toimintamuoto, omaisuusmäärä ja henkilöstömäärä. Vakuutuskirjoihin kirjatut toiminta ja omaisuuskohteet ovat niitä asioita, jotka vakuutus korvaa vahingon sattuessa.

Entä jos yrityksesi hankkiikin myöhemmin uuden työkoneen tai -laitteen, mutta et muista ilmoittaa asiaa meklarillesi tai vakuutusyhtiöösi? Vastaus on surullisen yksinkertainen: Vanhat vakuutuksesi eivät kata uutta hankintaasi. Koska uutta hankintaasi ei mainita erikseen vakuutuskirjoissa, eikä sitä ole laskettu mukaan vakuutusmäärälaskelmaan, eivät sovitut vakuutukset koske kyseistä työkonetta. Vahingon sattuessa tämä tarkoittaa sitä, ettei vakuutus kata vahinkoja kyseisen työkoneen osalta. Tai entä jos yrityksesi laajentaa toimintaansa uusiin palvelutoimiin, mutta asiaa ei ilmoiteta vakuutusyhtiöön? Tällöin yrityksen uusi toiminta ei sisälly vakuutussopimukseen, eikä esimerkiksi vastuuvakuutus korvaa kyseisestä työtoiminnasta aiheutuvia vahinkoja.

Edellä mainittujen tilanteiden välttämiseksi yrityksen sisällä tapahtuvat merkittävät muutokset tulee aina ilmoittaa vakuutusyhtiölle. Uudet hankinnat eivät sisälly automaattisesti vakuutusturvasi piiriin, vaan uudet osat tulee lisätä sopimukseen erikseen kaikki yksityiskohdat kirjaten ja tarkastaen.

 

Brokerlink apunasi vakuutusasioissa

Vaikka Brokerlink Oy on erikoistunut ensisijaisesti vakuutuskilpailutukseen, on Brokerlinkillä tarjota myös toinen kätevä vakuutuspalvelu yrittäjien arkea helpottamaan:

Vakuutusten hoitopalvelun avulla siirrät kaikki vakuutuksiisi liittyvän työn vakuutusmeklarin hoidettavaksi. Brokerlinkin asiantuntevat vakuutusmeklarit pitävät huolta siitä, että kaikki yritystoiminnallesi välttämätön pysyy vakuutettuna, ja vakuutuksistasi korvataan kaikki yrityksessäsi sattuvat vahingot. Vakuutusmeklari auttaa sinua täyttämään vahinkoilmoituksesi, tarkastaa vakuutuspaperisi ja -laskusi, ja lisäksi suorittaa sinulle vuosittain vakuutusturva-analyysin, jolla varmistetaan kaiken olevan varmasti vakuutettuna. Hoitopalvelun avulla sinulla on myös mahdollisuus hoitaa ilmoitukset uusista hankinnoistasi nopeasti ja vaivattomasti. Sana vain meklarillemme, ja hän hoitaa sinulle voimaan tarvitsemasi vakuutukset.

Mikäli viimeisimmästä vakuutuskilpailutuksestasi on kulunut jo tovi, tai et ole ehtinyt kiireessä suorittaa sellaista ollenkaan, suosittelemme sinulle myös vakuutusten kilpailutusta. Vakuutusten kilpailutuksessa vakuutusmeklarimme tutkii tarkoin vakuutustarpeesi, ja tekee tiedon perusteella tarjouspyynnön lähetettäväksi eri vakuutusyhtiöille. Vakuutusyhtiöt vastaavat tarjouspyyntöön omalla vakuutustarjouksellaan, joista vakuutusmeklari auttaa sinua valitsemaan varmasti parhaan vaihtoehdon. Kilpailutuspalvelun käyttäminen säästää sinulta aikaa ja vaivaa, minkä lisäksi meklari saa usein paremmat tarjoukset kuin asiakas itse saisi.

Brokerlinkin meklaripalveluiden hyödyntäminen on turvallinen ja sinun parastasi ajava palvelu. Me Brokerlinkillä edustamme nimittäin aina asiakastamme, emme koskaan yksittäisiä vakuutusyhtiöitä. Meidän motiivinamme on tarjota asiakkaille parhaat vakuutuspalvelut ja vielä mahdollisimman halpaan hintaan. Olemme niin vakuuttuneita kilpailutuksen säästöedusta, että perustamme sille koko palkkiomallimme: Mikäli emme jostain syystä saa aikaan yhtään säästöä, et maksa meille palvelusta mitään. Jos säästöä taas saadaan aikaan, veloitamme palvelustamme ainoastaan 50 % saavutetusta säästösummasta, ainoastaan ensimmäiseltä vuodelta.

 

Kiinnostuitko palveluistamme?

Mikäli hoksasit, että joitain vakuutuskohteita on unohtunut ehkä ilmoittaa, tai haluat muutoin varmistaa, että vakuutusasiasi sujuvat jatkossa juuri niin kuin pitää, ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

 

Vakuutusasioistasi huolehtimassa

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi