Blogi

PK-yritykset Brokerlinkin asiakkaina

01.12.2021

”Mahtaako tällainen pieni yritys kelvata vakuutusmeklarin asiakkaaksi.”

”Eihän meillä hirveästi näitä vakuutuksia ole, niin onkohan meistä teille paljoa iloa asiakkaana.”

”Eihän tällaisella pienellä yrityksellä ole paljoa väliä isompien rinnalla.”

Pienistä yrityksistä kuulee monenlaista ajatusta jopa yrittäjiltä itseltään. Usein pientä yritystä verrataan suurempiin yrityksiin, ja siitä puhutaan kuin merkityksettömänä asiana. Me Brokerlink Oy:llä tiedämme, että totuus pienistä yrityksistä on aivan toinen. PK-yritykset ovat merkittävä osa Suomen yritys- ja työelämää. Mikäli olet joskus sortunut vähättelemään pientä yritystäsi, lue tämä teksti, ja mieti sen jälkeen yrityksesi asemaa uudelleen!

 

PK-yritykset Suomessa

PK-yritys on mikroyritykset, pienyritykset ja keskisuuret yritykset kattava käsite. PK-yritys voidaan määritellä kahdella tavalla: Joko yrityksen henkilöstömäärä on alle 250, tai yrityksen liikevaihto on enintään 50 miljoonaa euroa. Yrittäjät.fi sivuston mukaan PK-yritykset kattavat suomalaisista yrityksistä jopa 99,8 %. 93 % ovat alle 10 työntekijän mikroyrityksiä, 5,7 % alle 50 työntekijän pienyrityksiä, ja 1,1 % 50–249 työntekijän keskisuuria yrityksiä. Näistä yrittäjistä jopa 68 % ovat yksinyrittäjiä.

PK-yrityksillä on merkittävä rooli niin Suomen taloustilanteen kuin työllisyydenkin kannalta. Vuosina 2001–2019 PK-yritykset työllistivät yli 160 646 henkeä, ja niiden osuus bruttokansantuotteesta oli runsaat 40 %. Kaleva kertoo, että yksin alle 10 työntekijän mikroyritykset muodostavat tänäkin päivänä jopa neljänneksen koko Suomen yritysten työvoimasta. Samainen lähde kertoo, että Oulun yliopistossa on herännyt mielenkiinto pienten yritysten tutkimista kohtaan.

 

Pienikin yritys saattaa maksaa vakuutuksistaan liikaa

Pienet yritykset vetoavat usein siihen, että heillä on vain vähän vakuutuksia, eivätkä usko niiden maksavan paljoa. Vähätkin vakuutukset saattavat kuitenkin maksaa paljon enemmän kuin niiden tarvitsisi. Vakuutusyhtiöt eivät mainosta asiakkailleen sitä, onko heidän tarjoamansa vakuutus markkinoiden halvin, tai onko se edes vakuutusturvaltaan kattavin. Vakuutusyhtiö tarjoaa asiakkaille omasta yhtiöstään niitä vakuutuksia, jotka uskoo asiakkaan suostuvan ostamaan. Hintaa he eivät kuitenkaan vinguta niin alas kuin ehkä mahdollisuus olisi, sillä vakuutusmyyjä saa palkkionsa myymiensä vakuutusten mukaan.

 

Kuinka Brokerlinkin vakuutuspalvelu eroaa vakuutusyhtiön palvelusta?

Siinä missä vakuutusyhtiö hyötyy mahdollisimman kalliista vakuutusmaksuista, hyötyy Brokerlinkin vakuutusmeklari yhdessä asiakkaansa kanssa mahdollisimman suurista vakuutussäästöistä, eli mahdollisimman pienistä vakuutusmaksuista vanhaan vakuutukseen verrattuna. Meklareidemme tavoitteena on siis löytää vakuutusten kilpailutuksella asiakkaalleen vanhaa vakuutusta edullisemmat vakuutukset, joko samalla tai paremmalla vakuutusturvalla. Vakuutusmeklari pyytää yrityksellesi vakuutustarjouksia eri vakuutusyhtiöiltä, ja auttaa sinua valitsemaan yrityksellesi parhaat vakuutukset. Meklari toimii prosessissa oppaanasi, mutta sinä teet lopullisen valinnan.

Meklarin saavuttama vakuutussäästö määrää myös palvelun lopullisen hinnan: Brokerlink veloittaa palvelustaan 50 % ensimmäisen vuoden säästösummasta. Jos meklarimme kerryttäisi yritykselle esimerkiksi 2 000 euron säästöt, veloittaisi meklari palvelustaan 1 000 euroa. Seuraavina vuosina meklari ei kuitenkaan veloita enää säästöstä osuutta itselleen, vaan koko 2 000 euroa jää yrityksesi omaan pussiin. Harvinaisessa tilanteessa, jossa meklari ei onnistu luomaan yrityksellesi vakuutussäästöjä, on palvelun hinta pyöreät nolla euroa. Brokerlink ei halua veloittaa yrityksiä turhasta!

 

Apua arjen kiireisiin vakuutusten hoitopalvelusta

Pienessä yrityksessä suurin osa työstä kaatuu helposti yrittäjälle itselleen. Yrittäjä hoitaa paitsi yritysvakuutusten hankkimisen, myös vakuutusasioiden hoitamisen, kuten vakuutuslaskujen maksamisen ja vahinkoilmoitusten täyttämisen. Brokerlink voi auttaa sinua taakkasi kanssa vakuutusten hoitopalvelulla. Hoitopalvelua hyödyntämällä meklarimme tekevät kaiken vakuutuksiin liittyvät työsi puolestasi. Me tarkastamme vakuutusasiakirjasi ja -laskusi, jotta kaikki on kirjattu varmasti oikein, etkä maksa vakuutuksistasi liikaa virheellisten laskujen vuoksi. Autamme sinua myös täyttämään kaikki vahinkoilmoitukset oikein, sillä on yllättävän paljon väliä, kuinka asiat vahinkoilmoitukseen muotoilee! Tämän lisäksi suoritamme yrityksellesi vuosittaisen vakuutusturva-analyysin, jolloin voit olla varma, että vakuutusasiasi ovat ajan tasalla. Mikäli havaitsemme analyysissä muutostarpeita, hoidamme nekin puolestasi!

Vakuutusten hoitopalvelussa sinun ei tarvitse pelätä palvelun nostavan vakuutuksiin kuluvaa kokonaissummaa, sillä hoitopalkkiomme perustuu vakuutusyhtiöiden myöntämään meklarialennukseen. Se siivu vakuutusmaksusta, minkä ilman alennusta maksaisit vakuutusyhtiölle, maksatkin hoitopalvelua käyttäessäsi vakuutusmeklarille.

 

Kiinnostuitko vakuutuspalveluistamme?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme! Kaikki yhteystietomme löydät klikkaamalla TÄSTÄ!

Tai haluatko kenties tutustua lisää yritykseemme ja sen vakuutuspalveluihin? Päästäksesi kotisivujemme etusivulle, klikkaa TÄSTÄ!

 

Luodaan yrityksellesi säästöjä yhdessä!

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi