Blogi

Millaisia vahinkoja vakuutusmeklari kohtaa työssään?

31.01.2024

Yleisimmät vahinkotyypit

Vakuutusmeklari kohtaa työssään kaikenlaisia vahinkoja, mitä yrityksille vain voi sattua. Vahinkojen tyyppiin vaikuttaa kunkin yrityksen kohdalla suuresti yrityksen toimiala. Tästä syystä on mahdoton antaa täysin yleispätevää vastausta, mikä vahinkotyyppi on kaikkien yritysten kannalta yleisin. Tämän sijaan voimme kuitenkin tarkastella, millaisia vahinkoja me Brokerlinkillä kohtaamme keskiarvoltaan eniten. Kaikkein yleisimmin meille ilmoitettuja vahinkomuotoja ovat tapaturmat ja ajoneuvovahingot.

Ajoneuvovahinkoja sattuu eniten yrityksille, joille ajoneuvoilla liikkuminen on oleellista yritystoiminnan kannalta. Ajoneuvovahinkoja sattuu sekä liikenteessä tien päällä, mutta myös esimerkiksi parkkipaikoilla. Ajoneuvovahingot hoituvat yleensä käsissämme suhteellisen nopeasti, sillä useimmissa tapauksissa kaikille osapuolille on selvää, kenen viaksi vahinko katsotaan. Pulmallisempia ovat tilanteet, joissa asiasta ei olla yksimielisiä. Nopeuttaaksemme vahinkoprosessien käsittelyä, teemme yleensä vahinkoilmoituksen jokaisesta sattuneesta vahingosta, korvattiin vahinko lopulta kenen vakuutuksesta tahansa.

Tapaturmien osalta vahinkoja sattuu useimmiten yrityksissä, joissa työntekijät käsittelevät erilaisia koneita ja laitteita, tekevät ruumiillista työtä tai työskentelevät esimerkiksi rakennustyömailla. Tapaturmia sattuu paljon myös vapaa-ajalla, jolloin sattunut vahinko korvataan yrityksen vakuutuksesta, mikäli tapaturmavakuutus kattaa työajan lisäksi myös vapaa-ajan. Tapaturmavahinkojen osalta selvitämme tarkoin, mitä tilanteessa on tarkalleen tapahtunut, ja kenelle vahingosta on jo koitunut tai koituu myöhemmin kuluja. Korvausvaiheessa korvaus osataan näin ohjata oikealle taholle.

Korvaako vakuutus aina sattuneen vahingon?

Vahingon korvattavuus riippuu monesta asiasta. Ensisijaista on, kattaako vakuutus sattuneen vahingon. Mikäli vakuutusehdot rajaavat sattuneentyyppisen vahingon vakuutuksen ulkopuolelle, ei vahinkoa voida korvata vakuutuksesta. Vakuutuksia hankkiessa tuleekin olla tarkka siitä, mitä vakuutus oikeastaan sisältää. Mikäli et ole varma vakuutustesi sisällöstä, kannattaa asia tarkistaa joko itse tai vakuutusmeklarin avustuksella. Mikäli mikään vakuutusehdoissa ei estä vahingon korvaamista, korvataan vahinko normaalisti.

Vahinkoilmoitukset on tärkeää teettää omalla vakuutusmeklarilla. Vakuutusmeklari tietää, millaista kieltä vahinkoilmoituksissa tulee käyttää, ja kuinka vahinkoa kuvaillaan riittävän tarkasti, jotta vahinkoa ei jätetä korvaamatta virheellisen vahinkoilmoituksen vuoksi. Suurin osa ilmoittamistamme vahingoista korvataan asiakkaalle, ja vain muutamat vahingot jätetään korvaamatta vakuutusehtojen vuoksi. Mikäli vahinkoa ei todennäköisimmin korvata, kerromme tästä asiakkaallemme jo etukäteen, mutta teemme silti vahinkoilmoituksen kaiken varalta.

Kuinka vahinkoilmoitus tehdään Brokerlinkin asiakkaana?

Osana Brokerlink Oy:n vakuutusten hoitopalvelua teemme kaikki vahinkoilmoitukset puolestasi. Palvelun avulla varmistamme, että vahinkoilmoitukset täytetään varmasti oikein, ja asiakkaanamme saat aina sinulle kuuluvan korvauksen vahingostasi. Kuinka vahinkoilmoitusprosessi sitten etenee?

  1. Ilmoita meille sattuneesta vahingosta, ja anna meille yhteystiedot, keneltä voimme kysyä lisätietoja vahingosta. Lisätietoja antaa yleensä henkilö, joka on kärsinyt vahingon tai on ollut muutoin läsnä vahingon sattuessa.
  2. Täytämme tietosi vahinkoilmoituspohjaan ja tarkastamme lisätiedot antamiasi yhteystietoja käyttäen. Lisätietojen kirjaamiseen menee yleensä muutamasta minuutista kymmeneen minuuttiin.
  3. Muotoilemme saamamme tiedot ilmoituslomakkeella vakuutusyhtiön edellyttämään sanamuotoon. Kuvauksen on oltava aina rehellinen, mutta oikeiden sanojen käyttäminen on aina tärkeää.
  4. Lähetämme vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöllesi ja lähetämme sinulle vahinkotunnuksen sen saatuamme.
  5. Vakuutusyhtiösi ilmoittaa, kun vahinko on käsitelty ja päätös korvauksesta on tehty.

Sinusta Brokerlinkin vakuutusten hoitoasiakas?

Kiinnostaisiko sinua ryhtyä Brokerlink Oy:n vakuutusten hoitoasiakkaaksi? Hoitopalvelumme avulla siirrät kaikki yrityksesi vakuutusasiat meidän hoidettaviksemme. Palveluun sisältyy muun muassa:

  • Vahinkoilmoitusten tekeminen
  • Vakuutuslaskujesi tarkastaminen ja tarvittaessa korjaaminen
  • Vuosittainen vakuutusturva-analyysi
  • Uusien vakuutusten nopea ja vaivaton voimaansaatto ja tarvittaessa irtisanominen
  • Ohjeistus kaikissa mahdollisissa mieltäsi painavissa vakuutusasioissa.

Mikäli haluat kuulla palvelustamme tarkemmin, ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja pyydä tapaamista. Yhteystietomme löydät klikkaamalla TÄSTÄ.

Yrittäjien apuna vakuutusasioissa

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi