Blogi

Metsävakuutus

22.07.2021

Mitä uhkia metsiin kohdistuu?

Vaikka metsäänsä hoitaisi kuinka hyvin, ei kaikkia uhkia ole mahdollista poistaa. Siinä missä luonto antaa metsätaloudelle paljon, osaa se myös periä oman veronsa. Luonnonilmiöt ovat yksi suurin uhka metsille. Merkittäviä uhkia metsille ovat esimerkiksi:

  • Myrskyt
  • Lumi
  • Eläimet
  • Hyönteiset
  • Metsäpalot
  • Puusairaudet
  • Vieraslajit
  • Odottamattomat vahingot.

Tilastollisesti eniten tuhoja aiheuttavat metsiä riepottelevat myrskyt. Raivoisa myrsky voi pyyhkäistä tieltään suuren määrän puita, jolloin sekä puut että metsämaasto voivat vahingoittua. Metsän eläimet, kuten hirvet ja jyrsijät, voivat tehdä omia tuhojaan puiden juurille ja nuorille taimille. Ilmaston muuttuessa myös hyönteis-, puusairaus- ja vieraslajivahingot ovat alati kasvussa. Metsäpalot voivat saada alkunsa kuivaan metsään iskeytyneestä salamasta, tai monesta muusta täysin odottamattomasta syystä. Kuinka voit suojella metsääsi tällaisilta uhilta?


Tiesitkö, että metsänkin voi vakuuttaa?

Usea ei tule edes ajatelleeksi, että metsänkin voi vakuuttaa kaiken muun omaisuuden tavoin. Metsien vakuuttamiselle vakuutusyhtiöt ovat räätälöineet oman metsävakuutuksensa. Metsävakuutus on keino turvata metsä ainakin rahallisesti. Et voi ehkä estää vahinkoja tapahtumasta, mutta voit varmistaa, että saat vahingon sattuessa asiaankuuluvan korvauksen.

Finanssialan keskusliitto arvioi, että vain noin puolella metsänomistajista on metsävakuutus. Metsänomistajia voi askarruttaa metsävakuutuksen tarpeellisuus, ja se korvaako vakuutus todella aiheutuneet vahingot. Metsävakuutuksen tarpeellisuudesta kertoo kuitenkin jo metsiä alati uhkaavat arvaamattomat ja hallitsemattomat uhat. Lisäksi vuonna 2020 vakuutetuista vahingoittuneista metsistä maksettiin korvausta yksin myrskytuhojen osalta yhteensä 7,5 miljoonaa euroa. Säästäminen metsävakuutuksen pois jättämällä pelaat vakavaa uhkapeliä.

 

Kuinka säästää metsävakuutuksessa turvallisesti?

Jos kaikista riskeistä huolimatta haluat säästää metsävakuutuksessasi, on meillä tarjota siihen turvallinen keino. Brokerlink Oy tarjoaa sinulle mahdollisuuden Vakuutusten kilpailutuspalveluun. Aiemmat vertailut metsävakuutuksissa ovat tuottaneet aiemmille asiakkaille huimia säästöjä, joten olemme vakuuttuneita, että myös sinä voit säästää avullamme huimia summia.

Kuinka vakuutuskilpailutus toimii? Vakuutusmeklari tekee vakuutusyhtiöille tarjouspyynnön metsävakuutuksista, ja vakuutusyhtiöt lähettävät meklarille oman tarjouksensa. Vakuutusmeklari koostaa saaduista tarjouksista vertailudokumentin, ja esittelee sinulle parhaat tarjoukset. Vakuutusmeklari auttaa sinua myös valitsemaan tarjouksista tarpeisiisi sopivimman, jotta sinä saat varmasti parhaan mahdollisen metsävakuutuksen.

 

Onko vakuutusmeklaripalvelu kallis?

Ei suinkaan! Vakuutusmeklarin palkkio määräytyy saavutettujen säästöjen mukaan. Vakuutusmeklari veloittaa 50 % ensimmäisen vuoden säästöistä, eli jos säästöä saadaan 2000 euroa, vakuutusmeklari saa siitä ensimmäisenä vuotena 1000 euroa. Seuraavina vuosina koko säästösumma jää sinun tilillesi, etkä joudu maksamaan vakuutusmeklarille senttiäkään enempää. Entä mitä, jos vakuutusmeklari epäonnistuu tehtävässään? Silloin palvelu ei maksa sinulle yhtään mitään.


Arveletko, että sinun metsävakuutuksissasi voisi olla tarkastamisenvaraa? Tutustu toimintaamme kotisivuillamme ja tule asiakkaaksi Brokerlink Oy:lle!

 

Terveisin,

Vakuutusmeklari Manu Matila

manu.matila@brokerlink.fi

 

Blogikirjoituksen kuva

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi