Blogi

Liukas keli altistaa tapaturmille

10.11.2021

Liukkaus aiheuttaa tapaturmia vuosittain

Liukas keli altistaa tapaturmille sekä töissä että vapaa-ajalla. Ilmatieteenlaitoksen mukaan Suomessa sattuu vuosittain noin 50 000 liukastumistapaturmaa. Ylen mukaan näistä jopa 16 000 tapahtuu työmatkalla. Suurin osa liukastumisista sattuu alle 30-vuotiaille, mutta eniten vakavia kaatumisia sattuu 50-60-vuotiaille.

Liikenteessä liukkaus aiheuttaa tapaturmia eniten alku- ja lopputalvesta. Liikenneturva arvioi, että alkavan ja päättyvän talven muuttuvat keliolosuhteet ovat suurin syy onnettomuuksien lisääntymiselle kyseisinä ajankohtina. Kosteiden ja kylmien säiden vaihtelu muodostaa jäätä ajoteiden pinnalle. Kaikkein vaarallisimpana pidetään ohutta ja lähes huomaamatonta mustaa jäätä. Myös jään pinnalle kerääntynyt vesi tai sohjo aiheuttavat oman vaaransa: renkaat voivat nousta sohjo- tai vesipatjan päälle, jolloin ajoneuvo joutuu vesiliirtoon. Keskitalvella liikenteenkäyttäjät osaavat olla varuillaan liukkauden suhteen, mutta vuodenaikojen vaihteessa keli pääsee sanonnan mukaisesti usein yllättämään autoilijan.

 

Liukkautta on vaikea mitata ja ennustaa

Toisinaan päivän liukkautta on vaikeaa arvioida etukäteen. Liukkautta ei pystytä mittaamaan ja ennustamaan samoin kuin lämpötiloja ja sääolosuhteita. Ilmatieteenlaitos seuraa teiden ja jalankulkuväylien liukkautta yleisöarvioiden avulla, ja liukkausvaroitukset laaditaan muutamien päivien raporttien perusteella. Varoitukset ovat suuntaa antavia, mutta liukkausmittauksen epävarmuuden vuoksi päivän liukkautta ei pysty arvioimaan kotoa lähtiessä vain säätiedotusta vilkaisemalla.

Liukkautta voi arvioida suuntaa antavasti edellispäivien sääolosuhteiden perusteella, mutta tämäkään ei anna täyttä totuutta tilanteesta, sillä jo pienet silmin vaikeasti havaittavat ilmiöt voivat vaikuttaa liukkauteen. Paras keino varautua jäisiin keleihin on pitää liukkauden mahdollisuus aina mielessä ja pyrkiä liikkeissään yleiseen varovaisuuteen.

 

Varaudu tapaturmiin vakuutusmeklarin avulla

Liukkaan kelin aiheuttamat materiaali- ja henkilövahingot voivat käydä työnantajalle kalliiksi. Liukastumisia ja muita talvisäiden aiheuttamia onnettomuuksia voi ehkäistä yleisellä varovaisuudella ulkona liikkuessaan. Työnantaja voi halutessaan myös kustantaa työtekijöilleen erilaisia välineitä liukkautta vastaan, kuten kenkiin kiinnitettävät liukuesteet. Jokaisen on myös syytä huolehtia autoonsa tai polkupyöräänsä kunnolliset talvirenkaat. Huolellisin varovaisuus tai käytössä olevat apuvälineet eivät kuitenkaan takaa, etteikö tapaturma voisi sattua juuri sinun tai työntekijäsi kohdalle.

Parasta on, että varautuu tilanteeseen, jossa vahinko on päässyt käymään. Tämä hoituu oikeanlaisilla vakuutuksilla, mutta mistä tietää, että vakuutukset ovat tarpeeksi kattavat korvaamaan liukkauden aiheuttamat vahingot?

Vakuutusmeklari huolehtii, että saat yrityksellesi parhaan mahdollisen vakuutusturvan. Vakuutusmeklari suorittaa yrityksellesi vakuutusten kilpailutuksen: Meklari lähettää yrityksesi tiedoilla varustetun tarjouspyynnön eri vakuutusyhtiöille, jolloin vakuutusyhtiöt lähettävät kukin oman tarjouksensa vakuutuksista. Vakuutusmeklari vertailee saatuja vakuutustarjouksia keskenään, ja esittelee sinulle niistä parhaat. Tavoitteena on löytää yrityksellesi paras mahdollinen vakuutusturva. Koska vakuutusmeklari saa usein asiakkaitaan parempia vakuutustarjouksia, syntyy kilpailutuksen yhteydessä lähes aina vakuutussäästöjä.

Myös vahinkoilmoitukset hoituvat kätevästi meklarin avustuksella. Vakuutusten hoitopalvelu takaa sinulle asiantuntevan neuvonnan tilanteissa, joissa vahinko on päässyt tapahtumaan. Vakuutusmeklari varmistaa, että saat tapaturmasta sinulle kuuluvan korvauksen. Samalla palvelulla vakuutusmeklari hoitaa muutkin vakuutusasiasi, kuten laskujen ja asiakirjojen tarkastuksen, sekä vuosittaisen vakuutusturva-analyysin. Vakuutusasiat hoituvat lähes huomaamattasi.

 

Mistä löydän parhaan vakuutusmeklarin?

Esimerkiksi meiltä Brokerlink Oy:lta. Meklarimme ovat kokeneita ja asiantuntevia vakuutusalan konkareita. Meille on tärkeintä, että pystymme tarjoamaan asiakkaalle parhaan mahdollisen palvelun, sekä turvaamaan hänen yrityksensä parhaalla mahdollisella vakuutusturvalla. Vakuutusmeklarin tärkeimpiä motiiveja on toimia asiakkaansa kumppanina, ei ainoastaan palveluntarjoajana.

Kiinnostuitko ryhtymään kumppaniksemme? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme! Kaikki yhteystietomme löydä klikkaamalla TÄSTÄ!

 

Tehdään talvesta yhdessä hivenen turvallisempi!

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi