Blogi

Kybervakuutus

01.09.2021

Mikä on kybervakuutus?

Kybervakuutus (tai cybervakuutus) on tietoturvavakuutus, joka on kehitetty erilaisten tietoturvauhkien varalle. Tietoturvauhkia ovat muun muassa tietomurrot, kyberhyökkäykset ja erilaiset kiristys- ja muut haittaohjelmat.

Erilaisten kyberhyökkäysten tavoitteena on usein joko häiritä liiketoimintaasi tai kalastaa henkilöstö- ja asiakastietojasi. Kiristysohjelmat taas yleensä lukitsevat tietokoneesi, ja vaativat sinulta maksua päästäksesi jatkamaan tietokoneen ja sen sisältämien tietojen käyttöä. Parhaassa tapauksessa hyökkäykset saadaan nitistettyä itsenäisesti, mutta pahimmassa tapauksessa hyökkäys lamauttaa liiketoimintasi tai vaurioittaa yrityskuvaasi tietovuotojen vuoksi.

Nykyään lähestulkoon jokainen yritys hyödyntää toiminnassaan tietotekniikkaa. Teknologian vallatessa yhä laajempaa aluetta yritystoiminnassa, on myös rikollisuus kehittynyt vastaamaan muuttuvaa maailmaa. Tietomurtojen kohteeksi voivat päätyä sekä pienet että suuret yritykset, joten kyberturvallisuuden voi katsoa olevan jokaista yrittäjää koskeva asia.

Maailman muuttuessa myös vakuutusala on muuttunut sen mukana. Eri vakuutusyhtiöt ovat huomioineet uudenlaisen vaaran yritystoiminnassa luomalla oman versionsa kybervakuutuksesta. Vakuutus voi tarjota apua paitsi taloudellisiin menetyksiin, myös käytännönapua tietomurtotilanteeseen. Kaikkien kybervakuutusten sisältö on yleensä pääpiirteiltään samanlainen, mutta yksityiskohdat ja hinnastot vaihtelevat vakuutusyhtiöiden mukaan.

Kybervakuutus voi tarjota sinulle seuraavia asioita:

  • välineet vahinkojen minimoimiseksi ja korjaamiseksi
  • korvauksen taloudellisista menetyksistä
  • korvauksen tilanteen aiheuttamista kustannuksista.

 

Mikä kybervakuutus on paras?

Kuten jo edellä todettu, tarjoaa jokainen vakuutusyhtiö pääpiirteiltään samanlaisen kybervakuutuksen. Merkittäväksi seikaksi nousevat kuitenkin kybervakuutuksen vaihtelevat yksityiskohdat ja hinnastot. Vaikka jokin kybervakuutus vaikuttaisi kattavalta, saattaa siitä silti puuttua juuri jokin pieni osa, joka sinun yrityksesi kipeästi tarvitsisi. Joltain toiselta vakuutusyhtiöltä taas saattaa puuttua jokin toinen kybervakuutuksen osa, jonka poisjättäminen olisi yhtä vastuutonta. Vakuutusyhtiön kanssa voi toki aina neuvotella lisäturvasta, mutta tämä näkyy usein myös vakuutuksesi hintalapussa.

Kuinka voit siis saada kybervakuutuksen riittävällä vakuutusturvalla kohtuulliseen hintaan?

Vastaus löytyy Brokerlink Oy:lta.

 

Kuinka vakuutusmeklarimme hankkii vakuutukset asiakkaalleen?

Brokerlink Oy:n vakuutusmeklari kilpailuttaa vakuutuksesi ja etsii sinulle näin parhaan kybervakuutuksen parhaaseen hintaan. Meklari kirjaa ylös vakuutustarpeesi ja tekee tämän pohjalta tarjouspyynnön vakuutusyhtiöille. Vakuutusmeklari saa yleensä paremmat tarjoukset kuin asiakas saisi itse. Tästä syystä vakuutusmeklarin kautta hankittu vakuutus on usein itse hankittua vakuutusta kattavampi ja edullisempi.

Vastaanotettuaan tarjouspyynnön vakuutusyhtiöt tekevät oman tarjouksensa kybervakuutuksesta. Vakuutusmeklari tarkastaa tarjoukset ja kirjaa niiden tiedot ylös vertailudokumenttiin, josta tarkistaa tarjottujen vakuutusten edut ja puutteet toisiinsa nähden. Vertailuprosessin jälkeen vakuutusmeklari esittelee parhaat tarjoukset sinulle ja auttaa valitsemaan niistä parhaan. Kun valinta on tehty, saatetaan vakuutus voimaan, ja yrityksesi on näin turvassa kyberhyökkäysten varalta.

 

Kiinnostuitko vakuutusmeklarin tarjoamasta vakuutuspalvelusta?

Mikäli kiinnostuit vakuutusmeklaripalvelusta, ota yhteyttä Brokerlink Oy:n asiantuntijoihin.

Kaikki palvelumme ja yhteystietomme löydät kotisivuiltamme.

Tehdään liiketoiminnastasi astetta turvallisempaa jo tänään!

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi