Blogi

Kuljetusyrityksen vakuutukset

05.03.2024

Mitä vakuutuksia kuljetusyritys tarvitsee?

Jokainen kuljetusalan yrittäjä tarvitsee vakuutukset ajoneuvojensa ja liiketoimintansa turvaksi. Vakuutukset auttavat suojaamaan omaisuuttasi, varmistamaan toiminnan jatkuvuuden ja vähentämään taloudellisia riskejä. Vaikka vakuutusten kustannukset saattavat joskus tuntua ylimääräiseltä taakalta yrityksen muiden kulujen rinnalla, ovat vakuutusten tarjoama turva ja rauha sen arvoisia. Investoiminen asianmukaisiin vakuutuksiin on pitkäaikainen sijoitus, joka voi auttaa selviytymään odottamattomista tilanteista.

Seuraavaksi luomme katsauksen kuljetusalayrityksen tärkeimpiin vakuutuksiin:

1. Ajoneuvovakuutus

Ajoneuvovakuutus on ehdottomasti ensisijainen vakuutus kuljetusalan yrittäjälle. Ajoneuvot on yleensä viisainta suojata kahden vakuutuksen yhdistelmällä: liikennevakuutuksella ja kaskovakuutuksella.

Liikennevakuutus on ajoneuvon pakollinen vakuutus. Liikennevakuutus korvaa kolaritilanteissa kolarista aiheutuneet henkilövahingot. Liikennevakuutus korvaa myös vastapuolen ajoneuvolle tai muulle omaisuudelle aiheutuneet vahingot, mikäli vakuutuksen ottaja katsotaan tilanteessa korvausvelvolliseksi.

Kaskovakuutus korvaa ajoneuvosi vahingot erilaisissa vahinkotapahtumissa. Kaskon kattamat turvat luetellaan aina vakuutuskirjalla, jolloin kaskovakuutus kattaa kaikki luettelosta löytyvät vahingot, mikäli ne ovat sattuneet äkillisen ja ennalta-arvaamattoman tapahtuman seurauksena (vakuutus ei korvaa tahallisesti aiheutettuja vahinkoja). Kaskovakuutuksesta on usein saatavissa erilaisia malleja, jotka saattavat poiketa toisistaan hinnaltaan, mutta myös tarjoamaltaan turvalta. Kaskovakuutus kannattaakin valita aina tarkoin ajoneuvosi tyyppi ja ajoneuvoosi kohdistuvat uhkatekijät huomioiden.

2. Työntekijöiden vakuutukset

Mikäli kuljetusyrityksessä työskentelee työntekijöitä, tulee yrittäjän huolehtia työntekijöidensä lakisääteisistä vakuutuksista. Työntekijöiden pakollisiin vakuutuksiin kuuluvat TyEL-vakuutus, työtapaturmavakuutus ja ryhmähenkivakuutus. Näiden vakuutusten lisäksi työnantaja voi hankkia työntekijöidensä turvaksi muita vakuutuksia, kuten sairauskuluvakuutuksen, tai laajentaa esimerkiksi pakollista tapaturmavakuutusta kattamaan työajan lisäksi myös vapaa-ajan.

3. Vastuuvakuutus

Vastuuvakuutus on tärkeä jokaiselle yrittäjälle. Vastuuvakuutus tuo turvaa tilanteessa, joissa yritys on korvausvelvollinen jollekin toiselle osapuolelle aiheuttamastaan vahingosta. Yrityksen toimialasta riippuen vastuuvakuutuksia tarvitaan joko yksi tai useampi. Kuljetusyrityksissä yleisen vastuuvakuutuksen lisäksi hankitaan usein myös tiekuljetusvakuutus.

4. Tiekuljetusvakuutus

Jotkut kuljetusalan yritykset tarvitsevat tavanomaisen vastuuvakuutuksen lisäksi tiekuljetusvakuutuksen. Tiekuljetusvakuutuksen tarvitsevat kuljetusliikkeet ja liikennöitsijät, jotka ottavat tavaraa vastaan kuljetettavakseen rahtimaksua vastaan. Vakuutuksen tarvitsevat myös sellaiset toimijat, jotka eivät käytä kuljetuksissa omaa kuljetuskalustoa.

Tiekuljetusvakuutus antaa suojan tilanteissa, joissa kuljetuksessa oleva tavara vähentyy, vahingoittuu, katoaa tai sen luovutus viivästyy. Vakuutus korvaa paitsi tavaralle itselleen aiheutuneita vahinkoja, myös vahingon torjuntaan ja rajoittamiseen liittyviä kuluja, sekä tuhoutuneen tavaran hävittämisestä aiheutuneita kuluja.

5. Keskeytysvakuutus

Keskeytysvakuutus auttaa sinua selviytymään taloudellisista tappioista, jos yrityksesi toiminta joudutaan jostain syystä keskeyttämään. Kuljetusalalla keskeytyksen voi luoda esimerkiksi työn kannalta merkittävän ajoneuvon rikkoutuminen tai tuhoutuminen. Keskeytysvakuutuksen sisällöstä ja keskeytyksen syystä riippuen vakuutuksen avulla voit saada korvauksia keskeytyksen aikana syntyneistä rahallisista menetyksistä sekä kuluista, joita syntyy, kun toimintaa pyritään palauttamaan ennalleen.

6. Omaisuusvakuutus

Jos yrityksesi ajoneuvossa säilytetään työkaluja tai muuta omaisuutta, on omaisuus tärkeää vakuuttaa erikseen, sillä kaskovakuutus ei yllä korvaamaan esimerkiksi varastettua omaisuutta. Automurroissa kaskovakuutuksesta korvataan murrosta aiheutuneet vahingot, kuten esimerkiksi murrossa rikottu ikkuna, mutta murron yhteydessä varastetusta omaisuudesta korvausta tulee hakea muista vakuutuksista. Yksityishenkilöt voivat hakea korvausta yleensä kotivakuutuksesta, mutta yrittäjän on mahdollista vakuuttaa työssä tarvitsemansa omaisuus erillisellä omaisuusvakuutuksella.

Vakuutusmeklari avuksi vakuutusten hankintaan, kilpailutukseen ja hallinnointiin

On tärkeää neuvotella vakuutuksista asiantuntevan vakuutusasiantuntijan kanssa, joka ymmärtää kuljetusalan erityistarpeet. Tällaisena asiantuntija-apuna sinulle voi toimia vakuutusmeklari. Vakuutusmeklari on vakuutusalan asiantuntija, joka auttaa asiakkaitaan juuri heidän tarpeisiinsa sopivimpien vakuutusten löytämisessä.

Brokerlink Oy on vakuutusmeklariyritys, jolla on kokemusta vakuutusten hankkimisesta erilaisille kuljetusalan yrityksille, sekä muille kuljetusta sivutoimenaan tekeville yrityksille. Brokerlink Oy tarjoaa asiakkailleen sekä vakuutusten kilpailutuspalvelua että vakuutusten hoitopalvelua:

Vakuutusten kilpailutuksella Brokerlink varmistaa, että asiakas saa varmasti heidän tarpeisiinsa parhaat vakuutukset edullisimpaan mahdolliseen hintaan - vakuutusturvasta silti tinkimättä. Vakuutukset kannattaa kilpailuttaa, mikäli niitä ei ole vielä koskaan kilpailutettu, tai mikäli viime kilpailutuksesta on kulunut aikaa ja yrityksessä on tapahtunut muutoksia liikevaihdon, omaisuuden tai toimialan osalta.

Vakuutusten hoidolla Brokerlink varmistaa, että asiakkaan vakuutusasiat hoituvat juuri kuten niiden kuuluu, ja että asiakas saa varmasti korvauksen sattuneista vahingoistaan. Vakuutusten hoitoasiakkaanamme:

  • Tarkastamme vakuutuslaskusi ja -asiakirjasi
  • Teemme vahinkoilmoitukset puolestasi
  • Suoritamme yrityksellesi vuosittain vakuutusturva-analyysin
  • Hankimme sinulle voimaan tarvitsemasi uudet vakuutukset
  • Autamme sinua kaikissa vakuutuksiin liittyvissä kysymyksissäsi.
Haluatko Brokerlink Oy:n asiakkaaksi?

Mikäli haluat kuulla lisää palveluistamme, tai ryhtyä suoraan asiakkaaksemme, ole yhteydessä asiantuntijoihimme! Yhteystietomme löydät klikkaamalla TÄSTÄ.

Turvanasi liikenteessä

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi