Blogi

Kuka maksaa vuokralaitteen vahingot?

24.06.2021

Erilaisten vuokrapalveluiden käyttäminen yleistyy jatkuvasti. Yritysten ei tarvitse enää laittaa varojaan kalliisiin koneisiin ja laitteisiin, vaan laitteet saa helposti käyttöönsä vuokrafirman kautta. Vahinko vaanii silti myös vuokrattua laitetta. Vahingon sattuessa herääkin kysymys, kuka on tilanteessa korvausvelvollinen?

Useiden vuokrafirmojen vuokrausehdoissa mainitaan, ettei konetta tai laitetta ole vakuutettu vuokrafirman puolesta, vaan vastuu on vuokraajalla. Tämä tarkoittaa sitä, että vahingon sattuessa vuokraaja on tilanteessa korvausvelvollinen. Moni olettaa, että työnantajan toiminnan vastuuvakuutus kattaa myös mahdolliset vuokralaitteiden vioittumiset, mutta päinvastoin, kyseisessä vakuutuksessa vuokralaitteet on saatettu sulkea erikseen pois. Vahingon sattuessa edessä saattaa olla siis kova kädenvääntö siitä, kenelle korvausvastuu kuuluu.

Vuokratessasi kalustoa yrityksellesi, anna vakuutusmeklarin tarkastaa vuokralaitetta koskevat vakuutusehdot. Näin voit varmistaa, että sinulta löytyy vuokralaitteet kattava vakuutusturva, eikä vahinko pääse yllättämään. Meklari auttaa mielellään myös vuokralaitteet kattavan vakuutuksen löytämisessä, mikäli yritykseltäsi ei sellaista vielä löydy. Samasta osoitteesta löydät avun myös silloin, jos vahinko tosiaan tapahtuu. Meklari hoitaa vahinkoilmoituksen puolestasi ja varmistaa, että saat vakuutuksesi lupaaman korvauksen. Meklari tekee vuoksesi parhaansa myös tilanteessa, jossa vakuutusten tarkastusta ei ole ennakkoon tehty. Kysy lisää ottamalla yhteyttä tai kommenteissa!

 

Ota yhteyttä Brokerlinkin asiantuntijoihin ja varmista, että vuokraamillesi laitteille löytyy korvaaja vahingon sattuessa!

 

Toivotamme sinulle mukavaa päivänjatkoa ja hyvää Juhannusta!

 

Toimitusjohtaja Harri Tirkkonen,

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi