Blogi

Keskeytysvakuutuksesta turvaa tapahtuman keskeytymisen tai peruuntumisen varalle

22.05.2023

Tapahtuman keskeytyksen tai peruuntumisen taustalla on usein turvallisuuskysymys

Tapahtumien suunnittelu ja lipunmyynti alkaa yleensä hyvissä ajoin ennen tapahtuman varsinaista ajankohtaa. Suurista suunnitelmista huolimatta tapahtumat joudutaan toisinaan keskeyttämään tai perumaan kokonaan. Keskeytykselle tai peruutukselle voi olla monia erilaisia syitä:

  • Huonot ja vaaralliset sääolosuhteet
  • Puutteet tapahtuman turvajärjestelyissä
  • Vialliset tai vaurioituneet laitteet tai rakennelmat
  • Esiintyjän estyminen
  • Merkittävä epidemia tai pandemia.

Oli keskeytyksen tai peruuntumisen syy mikä tahansa, on suunnitelmien muuttuminen yleensä kova pettymys sekä tapahtuman yleisölle että sen järjestäjälle. Keskeytyksiä ja peruuttamisia ei kuitenkaan tehdä kevyin perustein, vaan taustalla on useimmiten turvallisuuskysymys ja viranomaisen määräys keskeyttää tai perua tapahtuma. Tapahtumajärjestäjä valvoo yleensä tapahtuman turvallisuutta yhdessä pelastusviranomaisen ja toisinaan myös poliisin kanssa.

Keskeytysvakuutus tuo turvaa tapahtumallesi keskeytyksen ja peruuntumisen varalle

Vaikka tapahtuma olisi muutoin kattavasti vakuutettu, kannattaa tapahtumajärjestäjän harkita myös keskeytysvakuutuksen hankkimista. Tapahtumien keskeytysvakuutusten hankkiminen on arvion mukaan lisääntynyt. Keskeytysvakuutusten hinnat ovat Suomessa varsin edullisia, eikä keskeytysvakuutuksen piiriin kuuluvien vahinkojen korvaamisessa esiinny yleensä epäselvyyksiä. Keskeytysvakuutukset räätälöidään tapahtumajärjestäjän tarpeiden mukaiseksi, mutta pieniä eroavaisuuksia sopimuksissa yleensä esiintyy riippuen valitusta vakuutusyhtiöstä.

Aivan kaikkia mahdollisia vahinkoja keskeytysvakuutus ei korvaa, vaan keskeytysvakuutus keskittyy korvaamaan juuri keskeytyksistä ja peruutuksista syntyviä taloudellisia vahinkoja. Muut tapahtumassa aiheutuvat vahingot voidaan korvata yleensä tapahtuman muista vakuutuksista. Vaikka keskeytysvakuutuksen korvauksissa ei yleensä esiinny epäselvyyttä, tulee tapahtumajärjestäjän olla silti tarkkana vakuutusehdoista. Korvattavaksi vahingoiksi katsotaan yleensä äkillinen ja ennalta-arvaamaton tapahtuman keskeytyminen tai peruuntuminen, jonka taustalla on useimmiten pelastusviranomaisen määräys. Korvauksen kannalta epävarmempia ovat tilanteet, joissa tapahtumajärjestäjä itse päättää keskeyttää tai peruuttaa tapahtuman ennen pelastusviranomaisen virallista päätöstä asiasta.

Brokerlink Oy apunasi tapahtuman vakuuttamisessa

Mikäli olet järjestämässä tapahtumaa ja haluat varmistua, että tapahtumaasi suojaavat kaikki juuri kyseistä tapahtumaa parhaiten hyödyttävät vakuutukset, kannattaa sinun kääntyä Brokerlink Oy:n vakuutusmeklareiden puoleen.

Brokerlink Oy tarjoaa asiakkailleen vakuutusten hoitopalvelua, jonka avulla saat minkä tahansa tarvitsemasi vakuutuksen voimaan helposti ja vaivattomasti koska tahansa. Brokerlink pyytää tarjouksen tarvitsemastasi vakuutuksesta eri vakuutusyhtiöltä, tai halutessasi vain tietystä vakuutusyhtiöstä, ja auttaa sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivimman vakuutuksen. Vakuutustenhoitopalvelu on jatkuva asiakkuus, joka tarjoaa sinulle helpon vakuutusten hankinnan lisäksi avun muun muassa vakuutuslaskujen tarkastamiseen ja vahinkoilmoitusten tekemiseen.

Vaihtoehtoisesti Brokerlink voi tarkastaa koko nykyisen vakuutusturvasi sekä vakuutustesi hintatason kilpailuttamalla vakuutuksesi. Vakuutusten kilpailutuksessa Brokerlink pyytää tarjouksen tarvitsemistasi vakuutuksista kaikista vakuutusyhtiöistä, ja vertailee puolestasi mistä yhtiöstä saisit vakuutuksesi halvimmalla hinnalla, mutta myös kattavimmalla vakuutusturvalla. Brokerlink antaa oman suosituksensa sinulle sopivimmasta vakuutuskokonaisuudesta, mutta lopullisen valinnan teet aina sinä itse.

Haluatko Brokerlinkin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä ja sovi palaveri asiantuntijamme kanssa!

Löydät kaikki yhteystietomme klikkaamalla TÄSTÄ.

 

Turvallisia tapahtumahetkiä toivottaen

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi