Blogi

Hinnannousut iskevät myös vakuutuksiin - Aika kilpailuttaa yrityksesi vakuutukset?

23.11.2022

Lähes kaikki hinnat nousussa, mutta miksi?

Hinnat nousevat nyt lähes kaikkialla. Selvimmin hintojen nousu näkyy energiassa, polttoaineessa, ruoassa, kahvissa, asunnoissa sekä remontti- ja rakennusmateriaaleissa. Hintojen nousun taustalla on aina jokin tekijä, jonka vuoksi jonkin tietyn tuotteen tai palvelun arvo kohoaa, tai hintataso nousee yleisellä tasolla.

Koko maailmalla kärjistynyt Venäjä-tilanne on luonut vaikeuksia muun muassa energian ja raakaöljyn saamiseen. Aiemmin Venäjältä tuoduista palveluista ja hyödykkeistä pyritään nyt pääsemään eroon, joka ei kuitenkaan käy aivan sormia napsauttamalla. Maat, jotka ovat aiemmin turvautuneet muun muassa Venäjältä tuotuun energiaan, ovat nyt tilanteessa, jossa heidän oma energiatuotantonsa ei riitä vastaamaan energiatarpeisiin. Pula energiatuotannossa ja raakaöljyn saatavuudessa vaikuttaa taas hankaloittavasti monien muiden palveluiden ja hyödykkeiden valmistukseen ja saatavuuteen, joka puolestaan johtaa kyseisten palveluiden ja hyödykkeiden hinnannousuun. Venäjä-tilanteen ohella myös koronapandemian jälkeinen nopea talouden elpyminen on vaikuttanut inflaation ja hintojen nousun syntyyn.

Vakuutusten hinnat nousevat ja ehdot muuttuvat

Yleisen hintatason noustessa myös vakuutusten hinnat nousevat vuoden 2023 alussa. Hinnannousujen tarkka määrä tulee luultavasti riippumaan kustakin vakuutusyhtiöstä itsestään, mutta korotusten suuruutta voidaan tarkastella suuntaa antavasti. Yleisesti hinnankorotukset tulevat olemaan arviolta noin 1-15 %, keskimääräisesti noin 10 %. Suurimmat korotukset kohdistuvat terveysturviin ja kaskovakuutuksiin. Hintojen nousun ohella myös vakuutusehtoihin tehdään joitain muutoksia. Nämäkin muutokset vaihtelevat vakuutusyhtiöittäin, eikä niiden sisällöstä voida siten antaa yleispäteviä esimerkkejä, mutta todennäköisimmin luvassa on sekä heikennyksiä että parannuksia vakuutuslajeista riippuen.

Vakuutusmaksut kuriin vakuutukset kilpailuttamalla

Hintataso nousee kaikkialla, joten hinnannousua ei voi välttää. Nyt jos koskaan voi olla oikea aika kilpailuttaa yrityksesi vakuutukset. Vakuutusten kilpailutuksella varmistat, että saat tarvitsemasi vakuutukset halvimpaan mahdolliseen hintaan, vakuutusturvasta kuitenkaan tinkimättä.

Brokerlink Oy on vakuutusmeklariyritys, joka on kilpailuttanut jo lukuisten eri toimialojen yritysten vakuutuksia ympäri Suomea. Kilpailutus toteutetaan aina asiakkaan etua ajatellen, ja asiakkaalle suositellaan aina juuri hänen kannaltaan parasta tarjottua vakuutuskokonaisuutta. Brokerlink on vakuutusmeklarina turvallinen valinta, sillä Brokerlinkillä maksat kilpailutuspalvelusta vain, mikäli kilpailutuksen tuloksena saadaan aikaan vakuutussäästöä. Toisin sanoen maksat vain, mikäli hyödyt kilpailutuksesta.

Lisää tietoa Brokerlinkin vakuutusten kilpailutuksesta?

Mikäli olet kiinnostunut alkamaan Brokerlinkin vakuutusten kilpailutusasiakkaaksi, tai haluat kuulla palvelusta lisää, ota yhteyttä vakuutusmeklareihimme:

  • Juhani Matila: 044 238 3616 / juhani.matila@brokerlink.fi
  • Manu Matila: 050 378 9263 / manu.matila@brokerlink.fi

Lisää tietoa vakuutusten kilpailutuksesta saat myös klikkaamalla TÄSTÄ.

Tutustu halutessasi myös vakuutusten hoitopalveluumme!

Vakuutusmaksusi kurissa pitäen

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi