Blogi

Audiovisuaalisen tuotannon keskeytysvakuutus

05.10.2021

Mikä on keskeytysvakuutus?

Keskeytysvakuutus on turva, jonka tarkoituksena on turvata yrityksen toiminta silloin, kun työtoiminta joudutaan syystä tai toisesta keskeyttämään. Yrityksen toiminta on vaarassa keskeytyä esimerkiksi silloin, kun jokin työhön tarvittava väline menee rikki, tai toiminnan kannalta tärkeä henkilö sairastuu tai loukkaantuu. Vahingon sattuessa yrityksen toiminta voi vaikeutua huomattavasti tai keskeytyä kokonaan. Tilanne on vaikea, sillä keskeytyksen aikana yritykselle ei kerry tuloja, mutta menot pysyvät entisellään. Tilanne voi johtaa työntekijöiden lomautuksiin ja pahimmillaan yrityksen toiminnan päättymiseen lopullisesti. Keskeytysvakuutus korvaa yritykselle toiminnan keskeytymisestä tai huomattavasta vaikeutumisesta aiheutuvia katemenetyksiä. Vakuutuksen tavoitteena on suojata yritystä vakavimmilta seurauksilta, joita keskeytyksestä voi aiheutua.

Keskeytysvakuutus voi tarjota apua toiminnan keskeytyessä muun muassa:

  • henkilöstön palkanmaksuun
  • kiinteiden kustannusten (vuokra, lainat, ym.) maksuun
  • yritystoiminnan jatkuvuuteen keskeytyksen aikana
  • entisen markkina-aseman saavuttamiseen uudelleen
  • keskeytyneen toiminnan loppuunsaattamiseen mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti keskeytyksestä huolimatta.

 

Miksi erilaiset audiovisuaaliset projektit tarvitsevat keskeytysvakuutuksen?

Erilaiset audiovisuaalisen alan projektit ovat usein aikaa ja rahaa vieviä projekteja. Projektit vaativat monenlaista kalustoa, runsaasti henkilöstöä ja aikataulu on usein varsin tiukka, jotta kaikki saadaan hoidettua suunnitellulla budjetilla. Jokainen kuitenkin varmasti tietää, etteivät suunnitelmat usein suju täysin siten kuin olisi ajatellut. Pienet ja suuret sattumukset voivat keikauttaa kelkan täysin nurinpäin.

Odottamattomat sattumukset vaativat aina oman veronsa. Joskus tilanteet selviävät hetken säikähdyksen jälkeen, mutta joskus vaikutukset voivat olla suurempia. Mitä jos jokin projektiin tarvittava laite rikkoutuu, eikä uutta ole välittömästi saatavilla? Entä jos projektin kannalta välttämätön henkilöstönjäsen sairastuu tai loukkaantuu, eikä projektia voida jatkaa ennen kuin hän on taas tolpillaan? Tällaiset sattumukset saattavat keskeyttää projektin hetkeksi kokonaan, mutta kulut eivät usein pysähdy projektin keskeytyessä; Henkilöstölle on yhä maksettava heille luvattu palkkio ja mahdollisia tila- ja välinevuokria on jatkettava pidemmälle ajalle. Pahimmillaan suunniteltu projekti joudutaan perumaan kokonaan, eikä menetettyjä varoja saada enää takaisin.

Juuri tästä syystä keskeytysvakuutus on tärkeä. Keskeytysvakuutus voi olla olennainen pelastaja tilanteessa, jossa toiminnankeskeytys uhkaa projektin loppuun saakka toteuttamista. Keskeytysvakuutus takaa sen, että projektiin osallistuneille pystytään maksamaan luvattu palkkio keskeytyksestä huolimatta. Samoin keskeytysvakuutus huolehtii siitä, että projektin muut maksut pystytään maksamaan ilman, että siitä aiheutuu merkittävää vahinkoa projektin toteuttajalle. Rahallisen tuen avulla projektia pyritään tukemaan siten, että toiminta saadaan jatkumaan mahdollisimman pian ja projekti saadaan varmasti valmiiksi.

 

Brokerlink Oy on kokenut keskeytysvakuutusten kilpailuttaja

Brokerlink Oy on kokenut audiovisuaalisten projektien keskeytysvakuutusten kilpailuttaja. Asiantuntevat vakuutusmeklarimme tekevät aina parhaansa löytääkseen asiakkaalleen parhaan mahdollisen vakuutuksen. Tavoitteenamme on varmistaa, että asiakas saa mahdollisimman kattavan vakuutusturvan, jotta yksikään mahdollinen vahinko ei jäisi korvaamatta. Tämän lisäksi tavoitteenamme on löytää hyvät vakuutukset mahdollisimman edulliseen hintaan. Hyvä vakuutusturva ei tarkoita aina kallista hintaa, ja tämän tietävät paitsi vakuutusmeklarimme, myös tyytyväiset asiakkaamme.

Kuinka meklari sitten löytää parhaan mahdollisen keskeytysvakuutuksen? Vakuutusmeklari koostaa yrityksesi ja projektisi, sekä vakuutustarpeesi perusteella tarjouspyynnön, jonka lähettää eri vakuutusyhtiöille. Vakuutusyhtiöt vastaavat tarjouspyyntöön lähettämällä meklarille oman tarjouksensa pyydetyistä vakuutuksista. Vakuutusmeklari koostaa saaduista tarjouksista vertailuasiakirjan ja esittelee sen lopuksi sinulle tai yrityksesi edustajalle. Vakuutusmeklari auttaa sinua valitsemaan parhaan vakuutustarjouksen, mutta lopullisen päätöksen teet sinä itse.

Entä mitä vakuutusvertailu vakuutusmeklarilla maksaa? Vakuutusmeklarin palkkio perustuu säästöön, jonka onnistumme vertailulla yrityksellesi luomaan. Veloittamamme palkkio on 50 % ensimmäisen vuoden vakuutussäästöstä. Jos kerrytämme kilpailutuksella yrityksellesi esimerkiksi 2 000 euroa vakuutussäästöjä, palkkiomme tästä on 1 000 euroa. Seuraavina vuosina et kuitenkaan joudu maksamaan meille enää mitään, vaan koko säästö jää yrityksesi käyttöön. Harvinaisissa tilanteissa, joissa emme onnistu luomaan yrityksellesi säästöjä vakuutuskilpailutuksesta huolimatta, et maksa palvelusta mitään.

 

Brokerlink Oy:n muut vakuutuspalvelut

Mikäli kokemuksesi yrityksestämme on mieleinen, haluat kenties tutustua myös muihin vakuutuspalveluihimme. Hyvä jatko vakuutusten kilpailutukselle on vakuutusten hoitopalvelu. Ryhtymällä hoitopalveluasiakkaaksemme, hoidamme puolestasi kaikki yrityksesi vakuutusasiat, jolloin sinulla jää enemmän aikaa keskittyä muuhun työntekoon. Hoidamme puolestasi muun muassa:

  • vahinkoilmoituksesi vahingon sattuessa
  • vakuutuslaskujen tarkastuksen
  • vakuutusasiakirjojen tarkastuksen
  • tarvitsemiesi lisävakuutusten hankkimisen
  • vuosittaisen vakuutusturva-analyysin.

 

Kiinnostuitko palveluistamme?

Jos kiinnostuit palveluistamme, ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme!

Manu Matila : 050 3789 263 / manu.matila@brokerlink.fi

Kaikki yhteystietomme löydät painamalla TÄSTÄ!

 

Ilolla sinua palvellen,

Brokerlink Oy

Blogikirjoituksen kuva

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Ota yhteyttä

Nummikatu 18,
90100, Oulu

+358 40 198 5841 harri.tirkkonen@brokerlink.fi